Haal meer plezier uit je tuin met een zwembad

Haal meer plezier uit je tuin met een zwembad

Een zwembad in je tuin, hoe luxe is dat? Vooral in de zomermaanden kun je de meeste mensen niet gelukkiger krijgen dan met een grote hoeveelheid koel water binnen handbereik. Maar hoe kies je het juiste zwembad, en hoe zorg je ervoor dat het zwembad mooi in de tuin integreert? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om zelf een prachtige zwemplek te creëren.

Welk zwembad past bij jouw tuin?

Bij het kiezen van een zwembad in je tuin, moet je rekening houden met zowel de beschikbare ruimte als je budget. Wil je een groot zwembad, waar het hele gezin zich in de zomer in kan onderdompelen, of wil je alleen een kleinere variant voor een snelle duik na het werk? Ga je voor een opzetzwembad, of een luxe ingegraven zwembad? Opzetzwembaden zijn natuurlijk een stuk goedkoper, en snel neer te zetten. Ze komen in verschillende vormen en maten en kunnen na het gebruik ook weer weggehaald worden. Daarentegen heb je met een ingegraven zwembad veel minder kans dat het bad stuk gaat, en staat het mooier in de tuin. Deze zwembaden vereisen echter wel veel meer werk om te laten plaatsen, en zijn duurder. Kijk voor meer informatie op www.vangemertzwembaden.nl.

Overweeg ook eens een overloop zwembad

Een overloop zwembad is een echte blikvanger. Bij dit type zwembad stroomt het water over de rand van het bad, en wordt het opgevangen in een goot. Dit systeem zorgt voor een spiegelglad oppervlak. Niet alleen staat dat ontzettend mooi, maar het heeft ook praktische voordelen. Het water blijft continu in beweging, wat helpt om het zwembad schoon te houden. Bovendien maakt een overloop zwembad een zeer rustgevend geluid, wat de sfeer van je tuin alleen maar ten goede komt. 

Onderhoud en veiligheid

Hoe je het ook wendt of keert, het onderhouden van een zwembad kost nu eenmaal tijd en moeite. Met de juiste tips wordt het proces gelukkig een stuk eenvoudiger! De twee belangrijkste taken zijn het regelmatig schoonmaken, en het controleren van de waterkwaliteit. Zorg ervoor dat je een goede filterinstallatie hebt, en gebruik de juiste chemicaliën om de kwaliteit van het water op het juiste niveau te houden. Zo houd je jouw zwembad schoon en veilig.
Ook is het nodig om wat veiligheidsmaatregelen te treffen. Denk aan een afdekzeil, en aan een hek rondom het zwembad. Heb je huisdieren of jonge kinderen? Overweeg dan ook een alarm af te schaffen, dat afgaat wanneer iemand onverwacht in het zwembad valt.

De juiste inrichting en accessoires

Naast het zwembad zelf is het gebied rond het zwembad net zo belangrijk! Een mooi betegeld terras, of een houten vlonder geeft de tuin een chique uitstraling. Schaf ook enkele ligstoelen en parasols aan om het plaatje compleet te maken. Vergeet daarnaast de verlichting niet! Met onderwaterlampen is het zwembad ook ‘s avonds verlicht, wat zorgt voor een magische sfeer. Het aanleggen van een zwembad in je tuin is zeker wel een investering, maar je krijgt er ook een hoop plezier voor terug!