Verstopping verhelpen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Leer hoe je op natuurlijke wijze een verstopte afvoer kunt reinigen en een langzaam lopende gootsteen kunt losmaken zonder giftige chemicaliën te gebruiken of loodgieter te contacteren! (Hint: je hebt waarschijnlijk de benodigdheden in je huis en nee, geen bakpoeder en azijn!)

Commerciële afvoerreinigers

Gedwongen worden om gevaarlijke chemicaliën te gebruiken om verstopte gootstenen te ontstoppen en langzaam stromende afvoeren te reinigen hoeft niet. Chemische ontstopper omvat veel risico’s zoals een agressieve reactie op de huid, zware belasting van het milieu en beschadiging van de riolering. Laat de giftige chemicaliën in het schap liggen en leer de gemakkelijke manier om een ​​verstopte afvoer op natuurlijke wijze gangbaar te maken.

Het juiste gereedschap

Nadat je een weloverwogen schatting hebt gemaakt over de oorzaak van de verstopping, zullen vier tools en trucs je helpen om op natuurlijke wijze je afvoer te ontstoppen zonder chemische producten te hoeven gebruiken.

Een ontstopper

Werkt voor: voedseldeeltjes of voorwerpen die vastzitten in de zwanenhals onder je gootsteen. Probeer dit bij volledig verstopte of langzaam leeglopende afvoeren.

Gebruik: Maak de omgeving schoon in geval van waterspetters. Vul de gootsteen voor de helft met warm water en ontstop je gootsteen met de rubberen ontstopper. Spoel de afvoer door met heet water.

Waarom dit werkt: de ontstopper maakt vastzittende voedseldeeltjes los en laat ze door de afvoerleiding naar beneden stromen. De opvolgende waterspoeling spoelt ze vervolgens door de afvoer.

Een lange draadhaak

Werkt voor: haar of kleine voorwerpen die vastzitten in de afvoer van de badkamer. Probeer dit op volledig verstopte of langzaam leeglopende badkamerafvoeren.

Hoe te gebruiken: Buig het uiteinde van een lang stuk draad in een kleine haak met een tang (een kleerhanger werkt prima). Verwijder voorzichtig het afvoerdeksel, verwijder al het zichtbare vuil en steek de haak erin. Trek de haak weer omhoog en verwijder al het vuil (dit zal in vele gevallen een bosje haar en smurrie zijn). Gebruik de haak een paar keer in de afvoer om er zeker van te zijn dat je het vuil helemaal opruimt. Gooi de smurrie in de vuilnisbak.

Waarom dit werkt: de haak verwijdert het haar en het vuil dat de afvoer blokkeert, waardoor het water weer vrij weg kan stromen.

Vloeibaar afwasmiddel en heet water

Werkt voor: Verstoppingen door vet of door vet vernauwde pijpen. Probeer dit eens op langzaam leeglopende keukenafvoeren.

Hoe te gebruiken: Breng 2 liter water bijna aan de kook en roer er dan een paar eetlepels natuurlijk handafwasmiddel door. Giet het water langzaam door de afvoer en spoel het vervolgens door met heet kraanwater. Hiervoor zijn meerdere pannen met afwasmiddel en heet water nodig.

Waarom dit werkt: het hete water smelt een deel van het vet waardoor de leidingen weer ruimer worden, en het afwasmiddel helpt het vet op te lossen. Deze combinatie van reinigingsmiddelen verwijdert de vuilophoping en zorgt ervoor dat afvoerleidingen vrijer kunnen lopen.

Heb je al deze trucs geprobeerd en kamp je nog steeds met een verstopte afvoer? Dan is er nog de vierde truc: neem contact op met een professionele ontstoppingsdienst of met je loodgieter in Groningen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*