Waarom Kiezen voor WTW Ventilatie?

Waarom Kiezen voor WTW Ventilatie?

WTW (Warmte Terug Win) ventilatie wordt steeds populairder in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Maar wat maakt dit soort ventilatie nu zo aantrekkelijk? In dit artikel ontdek je waarom WTW ventilatie een verstandige keuze is voor jouw woning, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is WTW Ventilatie?

WTW ventilatie, of warmte-terugwinventilatie, is een systeem dat warmte uit de afvoerlucht van je huis terugwint en deze warmte gebruikt om de verse toevoerlucht te verwarmen. Dit proces zorgt voor een energie-efficiënte manier van ventileren, waardoor je zowel een gezond binnenklimaat als lagere energiekosten krijgt.

Voordelen van WTW Ventilatie

  1. Energiebesparing Een van de grootste voordelen van WTW ventilatie is de energiebesparing. Door de warmte van de afgevoerde lucht terug te winnen, hoeft je verwarmingssysteem minder hard te werken, wat resulteert in lagere energiekosten.
  2. Verbeterde Luchtkwaliteit WTW ventilatie zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht en afvoer van vervuilde lucht. Dit verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of astma.
  3. Comfortabel Binnenklimaat Het systeem helpt ook om een stabiele en comfortabele binnentemperatuur te handhaven, omdat het temperatuurschommelingen minimaliseert. Hierdoor voelt je huis het hele jaar door aangenaam aan.

Installatie van WTW Ventilatie

Het installeren van een WTW ventilatiesysteem vereist een professionele aanpak. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen zoals ventilatiekanalen, een warmtewisselaar en ventilatoren. Het is belangrijk om een gecertificeerde installateur te kiezen om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en optimaal functioneert. Een belangrijk onderdeel hiervan is het laten maken van een ventilatieberekening die in balans is (ook wel balansberekening genoemd ), zodat het ventilatiesysteem optimaal functioneert.

Onderhoud van WTW Ventilatie

Net als elk ander huishoudelijk systeem, vereist WTW ventilatie regelmatig onderhoud. Dit omvat het reinigen of vervangen van filters en het controleren van de ventilatoren en warmtewisselaar. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het systeem efficiënt blijft werken en verlengt de levensduur ervan.

Kosten en Subsidies

De kosten van een WTW ventilatiesysteem kunnen op het eerste gezicht erg hoog lijken, maar de energiebesparingen en verhoogde woningwaarde maken het een waardevolle investering. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar voor energiezuinige verbeteringen, wat de kosten kan verlagen.

Milieuvriendelijke Keuze

Door te kiezen voor WTW ventilatie, draag je zelf ook bij aan een duurzamere wereld. Het vermindert namelijk ook de CO2-uitstoot van je woning.