Kan je gordijnen ook combineren met andere soorten raamdecoratie?

Raamdecoratie doet een hele hoop voor de uitstraling van je huis. Je vindt raamdecoratie bij Somfy. Dit geldt ook voor rolluiken.  Ook heeft raamdecoratie functionele eigenschappen, zoals het bepalen van de hoeveelheid licht die er doorgelaten wordt. Zo kun je in een donkere woonkamer met donkere meubels kiezen voor raamdecoratie dat veel licht binnenlaat en in een lichte woonkamer waar je minder licht in wilt zorgen dat er minder licht binnenkomt. 

Soorten gordijnen

Er zijn verschillende soorten raamgordijnen waarvan gordijnen misschien wel de meest voorkomende zijn. Gordijnen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Gordijnen zijn ook goed te combineren met andere soorten raamdecoratie. We geven een aantal voorbeelden. Gordijnen zijn bijvoorbeeld makkelijk te combineren met verschillende soorten vitrage. Een veelvoorkomend voorbeeld is de combinatie van overgordijnen en vitrage, een combinatie die je de kans geeft om te spelen met lichtinval. De combinatie van gordijnen en vitrage past goed bij klassieke interieurs. 

Overgordijnen 

Ook kun je kiezen voor vouwgordijnen met overgordijnen. Ook dit geeft je de optie om te spelen met lichtinval. Ook kun je experimenteren met wat het mooiste staat. Gordijnen kun je hiernaast ook mooi combineren met houten jaloezieën. Dit is een hele handige combinatie, omdat je gemakkelijk kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt. Ook heb je veel controle over je privacy, omdat jaloezieën op meerdere manieren dicht kunnen. Het materiaal hout staat hiernaast goed in verschillende interieurs en geeft een warm en uitnodigend effect. Ook als je ze dicht hebt hoeft dit niet te zorgen voor ongezelligheid. 

Ben je dus op zoek naar manieren om gordijnen met andere items voor het raam te combineren en wil je ook veel controle houden over de lichtinval in je woonkamer? Wil je hiernaast ook controle houden over de privacy die je hebt als het gaat om je raambedekking? Dan kun je je gordijnen makkelijk combineren met overgordijnen, vitrage of jaloezieën. De keuze die je maakt kan afhangen van je budget maar ook van je persoonlijke smaak en de ruimte die je voor je ramen hebt.