2 tips voor het organiseren van je werkplek of hobbyruimte met pallets

2 tips voor het organiseren van je werkplek of hobbyruimte met pallets

In de meeste magazijnen zijn ook pallets te vinden. Pallets zijn dan ook essentieel voor in een magazijn. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en van verschillende materialen. Er is enorm veel keus en dat maakt het misschien ook juist lastig om pallets op een goede manier te organiseren. Wil je jouw werkplek of hobbyruimte vullen met pallets, maar weet je niet goed hoe je dat doet? Lees hier 2 tips voor het organiseren van jouw werkplek met pallets. 

Waarom kiezen voor pallets? 

Pallets zijn erg efficiënt, omdat je er veel spullen meer verplaatst of opslaat. De meest bekende pallets zijn de Europallets. Deze zijn 1200 bij 800 mm groot en zijn door heel Europa te verkrijgen. Deze pallet mag in geen enkel magazijn ontbreken. Om alle goederen zo efficiënt mogelijk op te slaan op de pallets, is een goede indeling erg belangrijk. Als je dit niet zou doen, haal je ook niet de maximale toegevoegde waarde uit de pallets. Daarom geven wij een aantal nuttige tips voor het organiseren van deze pallets. 

1. Opzetrand van pallets 

Wanneer je pallets in een palletrand zet, creëer je binnen handomdraai een kist van je pallets. Dit is een goedkope en flexibele manier om bergruimte te creëren. Palletranden zijn makkelijk om de pallets heet te plaatsen. Zo’n kist is ideaal om losse producten in op te slaan. Om verschillende producten in één kist op te slaan, kies je voor een vakverdelen. Hierdoor ontstaan er verschillende vakken, zodat je verschillende soorten producten bij elkaar opslaat. 

2. Soorten pallets 

Zoals we eerder al aangaven, zijn er verschillende soorten pallets. Dit zijn pallets van hout, kunststof of houtvezel. Hout is de goedkoopste, kunststof gaat langer mee en houtvezel zijn lichter en beter geschikt voor export. Bij een hoog maximum draagvermogen kies je voor houten pallets. Als je werkt in de horeca, kies je voor kunststof pallets, omdat men deze makkelijker schoonmaakt.  

Ook bestaan er eenmalige pallets. Als je pallets niet écht nodig hebt, kies je voor deze. Dit scheelt een hoop in de kosten. Wanneer een pallet geëxporteerd wordt en vervolgens niet meer terugkomt, is het ook niet nodig om te investeren in duurzame pallets. 

Er zijn veel mogelijkheden met het gebruik van pallets. Denk goed na over wat jouw bedrijf nodig heeft en welke pallets hier het beste bij passen. Zo deel je jouw werkruimte perfect in.