3 leuke tips voor het terras van jouw vakantiewoning

Wanneer mensen van plan zijn om een vakantiewoning te huren is de aanwezigheid van een terras altijd een interessante troef. Dit geldt natuurlijk ook voor jouzelf als eigenaar van het vakantiehuis. De beschikking hebben over een terras creëert een gevoel van openheid terwijl de gasten op zonnige dagen ook nog eens lekker kunnen genieten van de buitenlucht. Heb jij ook een vakantiehuis aangekocht of ben je nog bezig met de bouw er van en wil je graag een leuk en gezellig terras kunnen realiseren? Sta dan zeker even stil bij de onderstaande 3 tips!

1.) Beperk de inkijk op je terras

In het bijzonder wanneer mensen op vakantie gaan geldt dat ze hun privacy zeer op prijs stellen. Dit betekent onder meer dat ze in de tuin niet zomaar door iedereen gezien willen kunnen worden. Gelukkig bestaan er voor het weren van indiscrete blikken heel wat verschillende mogelijkheden. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een haag te planten. Ook zogenaamde claustra’s vormen een uitstekende oplossing. Let wel, hou bij het uitkiezen van het materiaal altijd rekening met de harmonie waarvan sprake dient te zijn met de andere accessoires en de rest van de inrichting van je terras. De materialen waar je uit kan kiezen zijn onder meer:

  • Hout;
  • Metaal,
  • Gevlochten materialen;

Door te zorgen voor een beperkte (of helemaal geen) inkijk zal je tot de conclusie kunnen komen dat gasten zich in jouw vakantiewoning veel sneller thuis zullen voelen. Het is natuurlijk dit gevoel dat je graag onder jouw gasten zal willen zien te realiseren.

2.) Maak gebruik van terrasaccessoires

Het spreekt voor zich dat niet alleen de inrichting van de binnenkant van je vakantiehuis aandacht vereist. Dit geldt zeker ook voor de inrichting van je terras. Nog een overeenkomstig punt is dat er zowel binnen als buiten gebruik kan worden gemaakt van menig aantal verschillende accessoires. Gaande van erg klassiek tot ultra modern, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om (bijna) de volledige keuken mee naar buiten te verhuizen. Heb je er voor gekozen om te investeren in een recreatiewoning in zonnige vakantielanden zoals bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Portugal? Dan zou een barbecue, ene oven, een werkblad en / of een bar op je terras voorzien zeker een belangrijke troefkaart kunnen zijn. In minder zonnige vakantielanden is dat net wat minder het geval.

3.) Spelen met de elementen water en vuur op je terras

Zowel water als vuur zijn twee elementen die door vakantiegangers werkelijk als fantastisch worden ervaren. Voor de implementatie van water in of op het terras van je vakantiewoning kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een prachtig zwembad bij je huisje aan te leggen, maar ook een fontein of een vijvertje kunnen de moeite waard zijn. Sowieso creëert water een gevoel van rust. Ook dit zal het vakantiegevoel die je gasten zullen ervaren uiteraard alleen maar ten goede komen.

Niet alleen water, maar ook vuur kan de moeite waard zijn om te overwegen op je terras. Ook op dit vlak kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Zo kan een terrashaard bijvoorbeeld een uitstekende keuze zijn. Daarnaast is het echter ook een mogelijkheid om een vuurpot te laten plaatsen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een vuurpot waarmee je kan barbecueën. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap!