3 tips bij het kopen van een appartement

Een nieuw appartement uitkiezen is natuurlijk hartstikke spannend om te doen. Je bent erg snel enthousiast omdat het allemaal nieuw is, maar het brengt wel veel complicaties met zich mee. Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een appartement. Zo moet je letten op de staat van het appartement, de prijs die ervoor gevraagd wordt en het berekenen van jouw hypotheek. In dit artikel zal daar het een en ander over worden uitgelegd aan de hand van 3 tips.

 

Tips

1. Een appartement moet natuurlijk aan jouw eisen voldoen. Hoe staat alles erbij en is alles goed onderhouden? DIt zijn vragen die jij jezelf kunt gaan beantwoorden zodra je een bezichtiging van het appartement hebt. Aan de hand van jouw ondervindingen over de staat van het appartement kun je gaan bepalen of jij de vraagprijs er dan voor over hebt.

Er zijn heel wat punten die gechecked moeten worden waar jij waarschijnlijk geen verstand van hebt. Een extra tip is daarom: schakel een expert in. Hij kan je haarfijn uitleggen hoe het huis ervoor staat en of de vraagprijs redelijk is.

2. Een leuke buurt is natuurlijk ook van groot belang. Loop of rijd daarom altijd een rondje in de omgeving. Spreek desnoods de buren aan en maak een babbeltje. Er staan hartstikke veel appartementen te koop. Zo kun je kiezen voor appartementen in heel Nederland, maar ook in België. Kijk bijvoorbeeld eens op appartement te koop borgloon. Dit is een mooie stad in de buurt van Luik! Er is een mooie kerk, een stroopfabriek en er zijn leuke uitstapjes voor kinderen. Zat te beleven dus!

Ook zijn er veel andere mogelijkheden. Houdt je bijvoorbeeld van de reuring in de stad, dan is het verstandig om naar een appartementen in de Randstad te kijken of ergens in de buurt van Antwerpen of Brussel. Ben je wat ouder en meer gesteld op de rust, kijk dan in Nederland naar een serviceflat in een wat noordelijkere plaats. Er zijn talloze mogelijkheden. En beslis dus zeker niet te snel. Maak een selectie van jouw favoriete opties en weeg de voor- en nadelen met elkaar af om op de juiste keuze te komen.

3. Zodra je alles op een rijtje hebt van de onderhoudsstaat tot aan de geldzaken is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je het kunt betalen. Dit kun je doen door te berekenen wat jouw maximale hypotheek kan worden. Er zijn hier op internet veel handige tools voor te vinden.

Na deze tips ben jij helemaal klaar om jouw droomappartement te bemachtigen. Het kopen van een appartement is niet gemakkelijk en vaak zelfs lastiger dan het kopen van een woonhuis. Maar er zitten wel redelijk wat extra voordelen aan! Je kunt namelijk de onderhoudskosten delen. Dat is niet het geval bij een woonhuis. Daar draai je zelf op voor de kosten. Als je verder duidelijke afspraken hebt gemaakt met de eigenaar van het appartement zal je niet voor verrassingen komen te staan en moet alles soepel verlopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*