Container huren? Check deze 4 tips!

bouw

Denk niet alleen na over hoe je het huis inricht na de grote schoonmaak of hoeveel werkplekken je kunt maken in het opgeruimde kantoor, maar ook over de tips in dit artikel. Een goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? 


Container huren? Informeer tijdig of je een vergunning moet aanvragen.


De beschikbaarheid van een bouwafval container heb je zo gecheckt. Een puincontainer huren is online zo gepiept. Wat wellicht langer duurt, is het aanvragen van een vergunning wanneer je een container wilt huren.  Plaats je de container op eigen terrein zoals je tuin of de oprit? Dan heb je geen vergunning nodig. Wil je bijvoorbeeld een bouwafval container echter plaatsen op gemeentelijke grond? Win dan advies in bij jouw gemeente. Een alternatief? Puinzakken! 


Container huren? Bedenk van tevoren hoeveel kuub afval je weggooit. 


Lastig inschatten? Onthoud deze vuistregel: in 1m³ (1.000 liter) passen ongeveer 10 kruiwagens. Een gemiddelde kruiwagen heeft een inhoud van ongeveer 100 liter. Puincontainer huren? Je moet dan opgeven hoeveel kuub, dus hoe groot, de container moet zijn. De meest voorkomende container is die met een inhoud van 6m³. Andere opties bij een container huren zijn die van 3m³ of 10m³. Tel ongeveer een kuub op bij het geschatte afval, dan zit je altijd goed. Een tweede container laten plaatsen is een kostbare aangelegenheid.

Welke inhoud container heb je nodig? Dat hangt natuurlijk af van de klus of verbouwing. Voor een klein project is een bouwafval container van 3m³ groot genoeg. Een alternatief wanneer je toch te veel twijfelt? Puinzakken! 


Container huren? Bedenk dat jij verantwoordelijk bent voor het gehuurde.Kostbare aangelegenheid zo’n verbouwing en het huren van een bouwafval container? Laat de kosten niet hoger oplopen doordat er schade wordt toegebracht aan de container. De huurder, jij dus, is verantwoordelijk voor de plek waar de container komt te staan, het regelen van de vergunning en het teruggeven van een bouwafval container in de staat waarin je deze hebt gekregen. Schade en diefstal aan de container worden op huurder verhaald.

Tips om dit in goede banen te leiden zijn: Creëer voldoende ruimte bij een container huren zodat deze goed neergezet kan worden. Ook bij het ophalen na een puincontainer huren, dien je ervoor te zorgen dat de vrachtwagen er goed bij kan. Als dit niet het geval is, betaal je voor een ‘loze rit’. Zorg dat de container wordt afgedekt met een zeil; zo voorkom je dat anderen afval in ‘jouw’ container dumpen en jij hiervoor betaalt aan het verhuurbedrijf. 


Container huren? Check van tevoren welk afval in welke container mag.


Ga je een puincontainer huren? Vraag goed na bij het containerbedrijf wat er precies in deze container mag. In een bouwafval container gooi je bijvoorbeeld bouw- en sloopafval. Denk dan aan puin, hout, glas, gips en huisraad. Wil je ook afval uit de tuin weggooien? De kans dat dit ook in een bouwafval container mag, is erg klein. Het is ook niet aan te raden om dat zomaar te doen. Doordat je dan verschillende soorten afval in de container verzamelt, raken afvalstromen vervuild en wordt bovendien een hoger afvaltarief berekend.

Twijfel je over een bepaald soort afval dat je wilt afvoeren bij een container huren? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Toch te veel gedoe? Kies dan voor puinzakken.