De mogelijkheden van uw dak goed isoleren

Een dak goed isoleren is niet voor iedereen even makkelijk. Vaak twijfelen mensen welk soort materiaal ze het beste kunnen kiezen. Ook de prijs van isolerend materiaal kan een factor spelen in de keuze van de consument. Tenslotte speelt het soort dak een rol in het bepalen welk isolatiemateriaal nodig is. Het is handig om je te verdiepen in de verschillende soorten isolatiematerialen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Eigenhuis Dakdekker biedt allerlei werkzaamheden op een rijtje zodat je overzicht hebt in wat de mogelijkheden zijn. Zij bieden jou vervolgens een offerte aan met een eerlijke prijs tegenover een langdurige garantie.

Isolatie met folie

Een goed materiaal om je dak mee te isoleren is het gebruiken van folie. Deze folie zorgt ervoor dat de temperatuur behouden binnen. Zulke dampschermfolies zorgen ervoor dat er geen vochtige waterdamp binnenkomt. Ze zijn efficiënt en makkelijk aan te brengen en bieden een goede bescherming. Om zulke folies aan te brengen, heb je eerst nog tape nodig die speciaal voor dakfolies gemaakt zijn. Zo heb je een euroband, een butylband en alufix. Deze soorten tape verschillen in afmetingen en kunnen enkelzijdig of dubbelzijdig zijn. Ook is er verschil in functie. Zo alufix naast het aanbrengen van dakfolies ook gebruikt worden om dampschermen te repareren.

Glaswol en steenwol

Een ander materiaal dat wordt gebruikt om een dak te isoleren is glaswol of steenwol. Naast het isoleren van daken, worden glaswol en steenwol ook gebruikt voor het isoleren van muren en vloeren. Ze zijn uitermate geschikt voor het isoleren van zolderdaken. Glaswol en steenwol zijn duurzame materialen en behoren tot lichtgewicht. Beide materialen zijn erg vergelijkbaar, al is glaswol iets goedkoper, ondanks dat ze allebei een erg goedkope optie zijn om te isoleren. Bij Dakdekker in Tilburg kun je aangeven wat voor soort isolatie je het liefst hebt, waarna zij je een offerte aanbieden om je dak te komen inspecteren en controleren.