Een heftruck nodig? Kies voor een gebruikte heftruck

Als je een nieuwe heftruck nodig hebt, dan heb je misschien ook wel eens overwogen om een tweedehands heftruck te nemen. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan gebruikte heftrucks ten opzichte van een nieuwe heftruck. Hoewel veel mensen in eerste instantie misschien liever een nieuwe heftruck aanschaffen, is het toch verstandig eens te overwegen of je niet beter voor een tweedehands variant kunt gaan. Er zitten namelijk vaak meer voordelen aan het nemen van een tweedehands heftruck dan dat er nadelen aan zitten. Dus mocht je een nieuwe heftruck nodig hebben, dan is het zeker eens het overwegen waard om voor een tweedehands variant te gaan. 

Tweedehands of toch liever nieuw?

Een gebruikte heftruck klinkt voor veel mensen op het eerste gezicht misschien niet als een goede keus. Het woord “gebruikt” of “tweedehands” heeft vandaag de dag nog vaak een beetje een negatieve lading, terwijl dat helemaal niet nodig is. Zo zijn er zelfs tweedehands heftrucks waarvan je niet eens zult zien of merken dat deze al eens eerder gebruikt is. Bij andere varianten zul je misschien enkele gebruikerssporen zien, maar deze zul je na verloop van tijd sowieso krijgen. Wat betreft prestaties zul je niet echt verschil merken tussen een nieuwe of een tweedehands heftruck. Het zit dus vaak tussen de oren dat een tweedehands heftruck een mindere keuze zou zijn. 

De voordelen van een gebruikte heftruck

Er zijn namelijk nog een aantal voordelen aan het nemen van een tweedehands heftruck. Zo is het een stuk voordeliger dan een nieuwe variant, je portemonnee zal je dus dankbaar zijn. Tevens is het beter voor het milieu, en milieubewuste keuzes maken is vandaag de dag ook ontzettend belangrijk. We kunnen haast niet meer onder een duurzaam en milieubewust leven uit en de keuze voor een tweedehands heftruck zal wat dat betreft dan ook een goede keuze kunnen zijn. Als laatste doet een gebruikte heftruck zeker niet onder qua prestaties dan een nieuwe heftruck, zo zitten er dus bijna alleen maar voordelen aan het nemen van een gebruikte variant. Heftruckdiscounter heeft een groot aanbod aan tweedehands voertuigen, dus mocht je hier benieuwd naar zijn neem dan zeker eens een kijkje.