Een huis zelf verkopen? Begin er niet aan!

Een huis zelf verkopen? Begin er niet aan!

Een huis zelf verkopen is geen makkelijke taak en het is belangrijk om goed te weten waar je aan begint. Het is natuurlijk veel makkelijker om een makelaar in te schakelen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat je daarmee niet per se duurder uit bent. Laten we hier alle voor- en nadelen eens op een rijtje zetten.

Er komt steevast enorm veel kijken bij het verkopen van een huis. Je moet naar de notaris om papierwerk te regelen, er komen mensen langs om je pand of woning te bezichtigen en er moeten goede foto’s geregeld worden. Regel je dit alles niet tot in de puntjes, dan loop je de kans dat de beste bieder geen bod uitbrengt. Over dat bieden gesproken: probeer maar eens alle potentiële kopers op de juiste manier te woord te staan, zonder ruzie te krijgen.

Het inhuren van een ervaren woningverkoper scheelt een hoop stress, zeker als je tegelijkertijd op zoek bent naar een nieuw huis. Je kunt dus het best een betrouwbare makelaar Amersfoort aantrekken om je huis (en huid) duur te verkopen.

Voordelen

Een specialist inschakelen om alle zaken rondom de verkoop van je huis te regelen is natuurlijk een verademing: een kantoor dat woningen verkoopt hebben alle kanalen om goed reclame te maken en hoeven niet elke keer op zoek te gaan naar een notaris. Die contacten hebben ze immers al met jarenlange samenwerking. Ook kennen ze de markt beter dan jij en kunnen ze de woning op de juiste manier reclameren.

Laten we eens even kijken wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van een huis. Wellicht heb je het hele proces wel eens gadegeslagen: op het moment dat iemand een huis wil verkopen, gaat het kantoor bezig. Er komt een professionele fotograaf die met een visoog camera je woning opneemt, er komt een deskundige je woning op waarde schatten en er staan opeens advertenties in de krant en online met jouw woning. Dat zou jij zelf allemaal niet zo snel hebben kunnen regelen. Uiteindelijk gaat het om het aantal bieders: hoe meer geïnteresseerden, hoe hoger het uiteindelijk bod zal zijn voor jouw huis.

Goede koop

Het leukste aan verhuizen is als je uit een verkoop een extra zakcentje kan overhouden: je verkoopt je huis duurder dan dat je volgende huis koopt. Maar misschien heb je in de weken dat je zelf probeerde makelaar te spelen de hoop daarop al opgegeven. Onze boodschap: geef het uit handen, besteed de verkoop uit. Het scheelt zoveel stress en wellicht verdien je er zelfs aan. 

Ja, met de juiste makelaar is dat daadwerkelijk mogelijk. Omdat zij het contact leggen met de potentiële kopers en specialist zijn in het beantwoorden van vragen waar jij zo één, twee, drie geen antwoord op had kunnen formuleren, zijn kopers geneigd om meer te bieden. Met een goede specialist verdien jij de makelaarskosten dubbel en dwars terug: immers, dankzij de deskundigheid van een goede makelaar krijg je zo een paar duizend euro extra geboden op je huis.