Efficiënt verbouwen

Efficiënt verbouwen

Als je besloten hebt om te gaan verbouwen wil je dit natuurlijk het liefst zo praktisch en goedkoop mogelijk aanpakken. Je kunt dit het goedkoopst mogelijk doen door veel zelf aan te pakken. Een ander idee om tijd te besparen is bijvoorbeeld door een auto te huren voor tijdens je verhuizing. Een auto waarin je veel spullen kan stoppen scheelt veel ritjes naar de bouwmarkt en het afvalpunt. Uiteindelijk wil je natuurlijk een perfect ingericht huis en dit kan je door verbouwen helemaal naar je eigen smaak inrichten. In plaats van verhuizen is verbouwen soms een minder ingrijpende verandering om je huis weer naar je behoefte in te richten. Een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden bij het verbouwen van je huis staan hieronder voor je op een rijtje.

Voorkom  beginnersfouten

Van je fouten kan je leren, maar van andermans fouten kan je soms nog meer leren. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen kan je deze beginnersfouten dan ook maar beter goed gebruiken. Een veelvoorkomende fout van mensen die gaan verbouwen is dat ze te veel zelf willen doen. Natuurlijk wil je geld besparen, maar soms moet je ook toegeven dat je zelf de kennis of kracht niet hebt om iets te verbouwen. Daarnaast zal je tijdens een verbouwing altijd tegen dingen aanlopen die niet gaan zoals je gehoopt had. Dit moet je accepteren maar je kan hier ook rekening mee houden in je planning en je budget. In het algemeen geldt dat je in je budget moet uitgaan van 10 procent van de kosten die onverwachts erbij zullen komen.

Controleer regelgeving

Voor grote verbouwingen geldt dat je hier vaak een vergunning voor moet hebben. Check dit dus altijd voordat je aan de slag gaat. De regels rondom deze vergunningen variëren per geval. Afhankelijk van het bestemmingsplan van je woning zal de gemeente bepalen of je plannen binnen de regels rondom de vergunningen vallen.

Stappenplan

Een verbouwing moet je stapsgewijs doorgaan. Vooraf bepaal je welke stappen je zal gaan doorlopen. Onderdelen die essentieel zijn, zijn bijvoorbeeld de planning en budgettering van het project. Ook voor het verbouwen zelf dien je stapsgewijs te werk te gaan om jezelf niet te verliezen in de chaos. Waarschijnlijk moet je eerst spullen weghalen voordat je nieuwe spullen kan plaatsen. Via goedkoop auto huren kan je gemakkelijk een busje regelen waarin je jou oude spullen (of juist nieuwe spullen) kunt vervoeren. Tot slot vergeten sommige enthousiaste verbouwers wel eens om hun buren in te lichten. Dit is wel zo netjes om te doen wanneer je overlast verwacht en je je buren te vriend wil houden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*