Het huis van een prinses

Het huis van een prinses

Leven als een prinses, veel meisjes hebben deze droom. Vaak willen zij dit vanwege de knappe prins op het witte paard en het aanzien, maar bovenal vanwege de prachtige kastelen. Als meisjes ouder worden komen ze er vaak al vrij snel achter dat het niet heel makkelijk is om een prinses te worden. Alsnog verdwijnt deze meisjes droom niet snel en zal daardoor eerder een beetje van vorm veranderen. Zo kun je alsnog jouw eigen knappe ‘’prins’’ hebben, kun je met een baan, sport of andere heldenrol toch aanzien krijgen en kun je een super mooi huis met bijvoorbeeld een eigen oprijlaan en design badkamer hebben.  Maar wat voor huis is er nou eigenlijk nodig om jezelf echt als een prinses te laten voelen? 

Een realistische kijk

Het belangrijkste aan de prinsessendroom is, zoals eerder vermeld, waarschijnlijk het mooie kasteel waar ieder meisje van droomt. Voor weinig is dit ook daadwerkelijk weggelegd. Maar wat is nou eigenlijk een ‘’realistisch kasteel’’? Dit hangt natuurlijk erg af van je financiële situatie en deze verschilt natuurlijk sterk voor iedereen, de een houdt maandelijks veel geld over of heeft een financiële meevaller terwijl de ander het lastig heeft om überhaupt rond te komen. Dit zorgt ervoor dat het huis wat je kunt betalen natuurlijk sterk verschilt, maar doet dat er eigenlijk toe? 

Wat is belangrijk? 

Gaat het bij het kopen van jouw kasteel namelijk om de buitenkant en de luxe van het huis of gaat het meer om de binnenkant en het gevoel en de sfeer wat je aan een huis kan geven? Hier zullen de meningen natuurlijk over verschillen. Zo zijn er huizen die misschien wel erg mooi zijn, maar voor sommigen nooit echt als thuis zullen voelen, terwijl dit voor anderen het ideale huis zou zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen door het type huis of de indeling van het huis, maar ook bijvoorbeeld door de locatie waar het huis staat. De omgeving kan namelijk een erg grote invloed hebben op het gevoel wat je bij het huis zult krijgen. 

Als alles kon

Ook als het gaat om een nieuw, groot en/of chique huis verschillen de eisen sterk. Waar de een het super mooi vindt om een modern huis te hebben met veel glas, hoge ramen en deuren, veel wit en een luxe design toilet of keuken, zal de ander dit misschien wel erg koud en stijf vinden voelen. Diegene zal bijvoorbeeld meer dromen van een klassiek huis met erg veel hout, een open haard en een traditionele keuken. Het beeld van een mooi huis verschilt dus ook sterk als je veel geld tot je beschikking zou hebben. Ook kan het zijn dat, wetende dat moderne of klassieke huizen dus ook bestaan, de droom van het kleine meisje langzaam veranderd van een kasteel naar haar droomhuis. 

De meningen verschillen

Het wonen in een kasteel zit er dus voor veel mensen niet in en daarom is het belangrijk je eigen ‘’kasteeltje’’ te vinden. Voor de een zal het als zijn of haar eigen kasteeltje voelen als het op de perfecte plek staat met een mooi sfeervol interieur, terwijl de ander iets minder geeft om de locatie en daardoor meer de nadruk zal leggen op de grootte en het interieur van het huis zodat het in een zekere stijl ingericht wordt.