Hoe breng je beton ciré aan?

Je bent je huis aan het verbouwen en wilt graag een nieuwe vloer. Een nieuwe vloer kan ontzettend veel doen voor het algehele plaatje van de woning. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de geschikte vloer voor in je huis. Als je op zoek bent naar een moderne, industriële look en daarnaast gebruiksgemak hoog in het vaandel hebt staan, kom je al snel uit bij een gietvloer. Een veelzijdige gietvloer is beton ciré. Deze mooie vloer gaat jaren mee, maar kan soms best prijzig zijn om te laten leggen. In deze blog wordt beschreven hoe je de vloer zelf kunt leggen.

Op welke ondergronden kun je deze gietvloer leggen?

De beton ciré vloer is vrijwel op elke ondergrond te leggen. Bijvoorbeeld op gasbeton, gipsbeton, betontegels, keramische tegels, cement, anhydriet, cementgebonden vloeren, watervast multiplex en stucwerk. Het is wel belangrijk dat de ondergrond vlak is. Op het moment dat de ondergrond niet vlak is, dient deze geëgaliseerd te worden.

Hoe leg je een beton ciré vloer?

De eerste stap is, om ervoor te zorgen dat de omgeving schoon, droog en stofvrij is. Ook is het belangrijk om voldoende ventilatie in de ruimte aanwezig te hebben. Let op, het gaat hierbij niet om tocht, maar om ventilatie. De tweede stap is -zoals hierboven al genoemd- om de vloer te egaliseren. Je kunt de ondervloer uitvlakken met egaline. Daarnaast is het belangrijk om een primer te gebruiken bij de ondervloer. Meten is weten! Meet eerst het oppervlakte, zodat je weet hoeveel je van het product nodig hebt voor in de ruimte. De volgende stap is om een laag aan te brengen van grove textuur. Laat deze laag vervolgens zo een 2 tot 4 uur drogen. Vervolgens breng je een nieuwe laag beton ciré aan van een fijne textuur. Deze laag laat je 24 uur lang drogen. De bovenste laag van dit specifieke beton schuur je vervolgens op. Als deze is opgeschuurd dien je nog wel even te wachten met douchen. De uiteindelijke droogtijd is 4 tot en met 6 dagen. Douche dus even ergens anders in die tussentijd.