Hoe kan je je schip laten afvoeren of slopen?

 Je kan tal van redenen hebben om je schip te moeten laten afvoeren of slopen. Misschien wordt er niet meer naar je vaartuig omgekeken of is het te erg beschadigd om nog te laten herstellen. Of misschien is je schip gezonken en moet het uit het water gehaald worden. Wat je reden ook is, wacht er niet te lang mee! De ligkosten voor een ongebruikte boot lopen al snel hoog op en als je boot beschadigd is, kan je ook nog een boete krijgen omdat een gezonken schip een milieudelict kan veroorzaken.

Hoe laat je je boot afvoeren?

Een gezonken boot afvoeren is een werkje dat je best laat uitvoeren door specialisten. Een boot die volgelopen is met water weegt namelijk enorm veel en moet daarom vaak met een kraan uit het water getild worden. Ook om je schip te laten hozen moet je het juiste materiaal voorhanden hebben. Wil je dus een gezonken boot afvoeren, moet je ervoor zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt. Door een gespecialiseerde firma in te schakelen kan je gerust zijn dat je boot correct uit het water wordt gehaald en wordt leeggepompt. Indien je dat wenst, wordt je boot daarna meegenomen voor de sloop. De onderdelen die nog opnieuw gebruikt kunnen worden, worden gerecupereerd. Moest je boot nog een restwaarde vertegenwoordigen, krijg je hier natuurlijk het juiste bedrag voor.

Hoe laat je je boot slopen?

Een schip laten slopen is een hele klus. Toch kan je er veel voordeel uit halen. Wanneer je je schip laat slopen door een gespecialiseerde firma, kunnen de onderdelen die nog bruikbaar zijn gerecupereerd en gerecycleerd worden. Dat betekent dat je er nog wat geld aan kan verdienen. Wanneer je je schip laat slopen door een professionele scheepssloperij, wordt je schip binnen enkele dagen al afgevoerd en zorgvuldig gedemonteerd. De scheepssloperij bekijkt vervolgens welke onderdelen van je schip er nog bruikbaar zijn. Hier word je voor vergoed. Deze vergoeding dekt vaak de sloopkosten.

Hoe ga je aan de slag?

 Wanneer je je boot wil laten afvoeren of je schip wil laten slopen, is de eerste stap om een offerte aan te vragen bij een erkend bedrijf. Zij zullen dan een afspraak met je inplannen om te bekijken wat je vragen en wat de mogelijkheden juist zijn. Vervolgens voeren ze je schip af of slopen ze het. Wanneer mogelijk krijg je vervolgens nog geld van de onderdelen van je schip die opnieuw gebruikt kunnen worden.