Je afvoer verstopt, wat nu?

afvoer verstopt

Als jouw afvoer verstopt is zal dit niet prettig zijn. Niet alleen omdat je bijvoorbeeld je gootsteen niet kan gebruiken, maar ook omdat hierdoor soms een onprettige lucht ontstaat. Je hebt in je huis meerdere afvoeren. Zo heb je de afvoer in de gootsteen, maar ook in de douche en het toilet heb je een afvoer zitten. De afvoer is ervoor om te zorgen dat het water en viezigheid weggespoeld kunnen worden. Zodra de afvoer verstopt raakt kan dit nergens meer heen. Het vuil kan zich langzaam gaan opstapelen waardoor er een vieze lucht in huis kan gaan hangen. Zodra de afvoer echt verstopt is kan het water en het vuil niet meer weggespoeld worden. In zo een geval kan je toilet, douche of gootsteen overstromen.

Waarom je dit snel moet laten oplossen

Als een afvoer verstopt is zal je dit zo snel mogelijk moeten laten oplossen. Ook als jij een vieze geur in huis hebt waarvan je denkt dat deze van de afvoer afkomstig is zal je hier het beste een loodgieter naar kunnen laten kijken. Een rioolgeur in huis is niet alleen onprettig, maar natuurlijk ook ongezond. Het is daarom niet goed om deze lucht constant in te blijven ademen. Ook wordt je natuurlijk ontzettend belemmert als er een afvoer verstopt is. Vooral voor oude mensen en jonge kinderen is het niet prettig als het toilet tijdelijk niet meer gebruikt kan worden. Het is dan ook verstandig om dit zo snel mogelijk te laten oplossen.

Voorkomen dat de afvoer verstopt raakt

Het gezegde voorkomen is beter dan genezen is een wijs gezegde. Hoe voorkom je nou dat de afvoer verstopt raakt? Een afvoer raakt verstopt doordat het vuil zich erin opstapelt. Om dit te voorkomen moet je dus zo min mogelijk grove stukken vuil door de afvoer wegspoelen. Etensresten kan je beter niet door de gootsteen of het toilet spoelen, dit kan je het beste in de prullenbak gooien. Etensresten blijven soms namelijk in de afvoerbuis hangen. Dit blijft zich constant opstapelen met als gevolg dat de afvoer uiteindelijk een keertje verstopt raakt. Het is verstandig om een filter boven de afvoer van de gootsteen te plaatsen. Zo kunnen grote resten niet meer de afvoer in gespoeld worden.

Bij het toilet gebeurd het nog regelmatig dat mensen bijvoorbeeld frituurvet wegspoelen. Ook dit is niet goed voor de afvoer. Je kan dit beter bij een inzamelcontainer weggooien of als er geen andere optie is zelf bij het restafval zetten. De douche raakt snel verstopt door haren die in de knoop raken, ook hier is een zeefje de oplossing.

Mijn afvoer is al verstopt geraakt, wat nu?

Als jouw afvoer al verstopt geraakt is zal je een loodgieter moeten inschakelen. Dit kan via een website zoals loodgieters.nl. Bij dit bedrijf weet je zeker dat je in contact komt met een ervaren loodgieter bij jou in de buurt die het probleem snel oplost. Ook voor noodgevallen kan je hier 24 uur per dag terecht.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*