Kunstgras voor in de tuin

kunstgras in de tuin

Het eerste kunstgras zagen we in de sportvelden en in de schappen van de groenteboer. Onecht lijkende grasmatten met waar van verre al zichtbaar was dat ze hartstikke nep waren. In de tussentijd is er veel veranderd. Het huidige kunstgras voor in de tuin is zo goed als niet meer van echt te onderscheiden. Je zal er echt met je neus op moeten om te ruiken en te zien dat er geen worteltjes aanzitten. Van sommige soorten zijn de grassprieten zo natuurgetrouw nagemaakt dat je het zelfs niet meer voelt als je er met je handen doorheen strijkt.

Altijd overal even groen

Net als met echt gras kennen we in kunstgras sier- en speelgras en is er de keuze uit verschillende kleuren groen. Dat groen is tegenwoordig zo goed nagemaakt dat er in het kunstgras zelfs gele sprietjes zitten. Iets wat goed te zien is op de stalen van kunstgras-grastapijt.nl. Kunstgras heeft vele voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Zo heb je zomer en winter altijd een mooi groen gazon zonder onkruid. Zelfs onder bomen en op onvruchtbare zandgrond. Een van de eerste gedachtes bij kunstgras is ook vaak dat je er geen onderhoud aan hebt. Dat is echter niet helemaal waar.

Geen grasmaaien, wel gras borstelen

Kunstgras is onderhoudsarm, laten we beginnen dat voorop te stellen. Maar net als met echt gras blijven er tussen de sprieten van het kunstgras voor in de tuin blaadjes, takjes, hondenharen en andere rommeltjes hangen. Zo af en toe een borstelbeurt met een harde bezem is daarom geen overbodige luxe. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan. Naast het borstelen is het nodig het gazon zo’n twee keer per jaar te wassen. Met een zachte bezem met een mild sopje verwijder je in no time al het aanhangende vuil. Even naspoelen en klaar. Ook al heb je een prima drainage eronder, de regen spoelt niet alle vuil weg. Tot slot vraagt een kunststof grasmat eens per jaar een algehele controle op de montage en instrooimateriaal.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*