Laminaat kopen

Als je laminaat kopen wilt dan is het wel zo fijn om eerst te zien wat de mogelijkheden zijn. Zo is het bekijken van laminaat in een showroom ideaal. Zo wordt het aanschaffen van nieuw laminaat makkelijker en leuker om te doen. Alle specificaties van het laminaat staat er altijd bij. Als je een type vloer of merk hebt gevonden dat voldoet aan jouw eisen dan kun je gaan kijken welke kleur en textuur bij je interieur passen. Je kunt makkelijk even laminaat naast elkaar leggen om zo te kijken welke je mooier vindt. Daarnaast kun je tijdens het laminaat kopen natuurlijk ook even kijken bij de collectie PVC vloeren en tegels. 

Het juiste laminaat kopen voor jouw huis

Wanneer je laminaat gaat kopen zijn zowel het design als de specificaties van belang. Daarom is het verstandig om alles goed door te nemen voordat je gaat kijken naar alle soorten laminaat. Kijk goed naar wat belangrijk is. Denk hierbij aan de krasvastheid van de vloer, of je een waterbestendige vloer wilt, of je vloerverwarming wilt, etc. Je kunt dan meteen kijken of je laminaat kopen wilt of toch voor een vloer van PVC gaat. Het verschil tussen deze vloeren zit hem in het materiaal waarvan het gemaakt is. Een PVC vloer heeft daardoor andere eigenschappen dan een laminaatvloer. Verdiep je dus zeker even in de eigenschappen van beide typen vloeren voordat je definitief besluit laminaat te kopen. 

Laminaat online bestellen

Als je laminaat hebt gevonden dan kun je ervoor kiezen om het zelf mee te nemen en te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om het te laten leggen. Het scheelt je natuurlijk zeker wel tijd wanneer het voor je gelegd wordt. Bij een PVC vloer is dit zeker aan te raden, maar laminaat kun je in de meeste gevallen best zelf leggen. Vaak is het een (snel)- kliksysteem en kun je makkelijk rijen in elkaar klikken. Bij PVC werkt dit anders. De vloer moet namelijk eerst goed egaal zijn. Daarna kan de vloer gelijmd worden.  

Materialen voor het leggen van laminaat

Als je laminaat kopen wilt zonder legservice dan is het handig om te zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt. Sommige materialen heb je wellicht al in huis, zoals een meetlint, schaar en hamer. Verder heb je afstandsblokjes, een plintenknipper, tape voor de ondervloer, een winkelhaak en een zaag nodig. Voor het op maat maken van het laminaat heb je een zaag nodig. Je kunt ervoor kiezen om een handzaag te gebruiken, een decoupeerzaag of een zogeheten laminaatknipper. Met een handzaag ben je het langst bezig dus dit is niet aan te raden. Een laminaatknipper kun je makkelijk binnenshuis gebruiken. Dit werkt namelijk zeer snel en heeft het voordeel dat het geen geluid maakt. Een decoupeerzaag is ontzettend handig omdat je ook bochten en hoeken kan zagen. Je hebt dan wel een workmate nodig. Een afkortzaag is een wat groter apparaat maar wel weer makkelijk in gebruik en hij werkt snel.

Bij Tegels en Laminaat vind je alles voor jouw geschikte laminaat! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*