Ontdek de voordelen van een 3-in-1 water kraan!

Ontdek de voordelen van een 3-in-1 water kraan!

Oké, een 3-in-1 water kraan, wat houdt dat precies in? En waar staat die 3-in-1 dan voor? Wij leggen het je graag even uit. Een 3-in-1 waterkraan is een type kraan dat drie verschillende functies combineert in één apparaat. In plaats van aparte kranen te hebben voor kokend water, koud water en warm water, biedt een 3-in-1 kraan directe toegang tot al deze watertemperaturen via één kraan. Wel zo handig dus! Een multifunctionele kraan, dat willen we het liefst allemaal. Vandaar dat de 3-in-1 water kraan ook veel mooie voordelen heeft.

De drie functies van een 3-in-1 waterkraan zijn:

  1. Kokend water: Met een 3-in-1 kraan kun je direct kokend water tappen zonder een waterkoker te gebruiken. Dit is handig voor taken zoals het zetten van thee, koffie, het koken van pasta, het blancheren van groenten of andere toepassingen waarbij kokend water nodig is.
  2. Koud water: Net als een traditionele koudwaterkraan levert een 3-in-1 kraan ook koud water. Dit water is niet verwarmd en kan worden gebruikt voor het drinken, spoelen van voedsel of andere doeleinden waarbij koud water gewenst is.
  3. Warm water: Naast kokend water en koud water biedt een 3-in-1 kraan ook warm water. Dit warme water wordt meestal geleverd door een geïntegreerd verwarmingssysteem in de kraan. Het warme water is ideaal voor activiteiten zoals handen wassen, afwassen of andere taken waarbij warm water nodig is.

Voordelen 3-in-1 kraan

1. Gemak en tijdsbesparing

Met een 3-in-1 kraan heb je direct toegang tot kokend water, koud water en warm water, allemaal vanuit één kraan. Dit bespaart tijd en moeite, omdat je niet hoeft te wachten op water dat opgewarmd moet worden of aparte kranen moet gebruiken.

2. Ruimtebesparing

Een 3-in-1 kraan combineert meerdere functies in één apparaat, waardoor je ruimte bespaart op het aanrechtblad. Je hebt geen aparte kranen voor koud en warm water nodig, waardoor er meer ruimte is voor andere keukenapparatuur.

3. Energiebesparing

Met een 3-in-1 kraan hoef je geen waterkoker te gebruiken om kokend water te krijgen. Dit kan energie besparen omdat je alleen de benodigde hoeveelheid water verwarmt en niet een hele waterkoker vol.

4. Veiligheid

Veel 3-in-1 kranen zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, zoals kinderbeveiliging en een veilige aflevering van kokend water. Dit minimaliseert het risico op ongelukken, vooral in huishoudens met kinderen.

5. Waterfiltratie

Sommige 3-in-1 kranen hebben ingebouwde waterfilters om het water te zuiveren. Dit kan helpen bij het verwijderen van onzuiverheden, chloor en andere smaakstoffen, waardoor je schoon en fris water hebt voor consumptie.

6. Esthetisch ontwerp

3-in-1 kranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor je jouw keuken kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur.

Populaire 3-in-1 kokend water kraan merken

Quooker: Quooker is een bekend kokend water kranen merk dat gespecialiseerd is in 3-in-1 kranen. Ze bieden verschillende modellen aan, waaronder de Quooker Fusion, Flex en Nordic series. Deze kranen leveren kokend water, koud water en warm water.

Selsiuz: Naast het verstrekken van kokend water, biedt een Selsiuz 3-in-1 kraan ook regulier warm en koud water. Dit betekent dat je met één kraan toegang hebt tot alle drie de functies: kokend water, warm water en koud water.

Franke: Franke is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige keukenoplossingen, waaronder 3-in-1 kranen. De kokend water kranen van Franke bieden kokend water, gefilterd koud water en warm water in één kraan.

Deze 3-in-1 kranen zijn ontworpen om het gemak en de efficiëntie in de keuken te vergroten. Ze verminderen de noodzaak van extra apparaten zoals waterkokers en filterkanen, waardoor er meer ruimte op het aanrecht vrijkomt en het gebruiksgemak toeneemt. Ze zijn makkelijk te bekijken en kopen op Kokendwatergigant.nl. Ons advies om altijd bij een professional je kokend water kraan aan te schaffen, zodat deze kwalitatief aan alle eisen voldoet.