Paardenstal bouwen: waar moet je op letten?

Paardenstal bouwen

Voor wie al jaren paarden aan huis houdt is het bouwen van een paardenstal vanzelfsprekend. Wellicht beschik je zelfs al over meerdere stallen en heb je door de jaren heen al heel vaak geholpen bij het bouwen van een nieuwe stal. Voor de mensen die nét komen kijken is het echter belangrijk dat ze precies weten waar ze op moeten letten bij het bouwen van een paardenstal. Want wat is dat eigenlijk? Van welke materialen wordt deze gebouwd? En hoe zorg je ervoor dat jouw paarden op de juiste manier worden gehuisvest, zodat ze samen met jou hun taak in de online ruitersport Nedlandic.nl kunnen vervullen. Hier vind je enkele nuttige tips!

Wat is een paardenstal?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat is een paardenstal eigenlijk precies?

Een paardenstal is een overdekte ruimte waar een paard gehuisvest kan worden. Zie het als de mand van een hond. Het is een veilig plekje waar hij of zij tot rust kan komen, verzorgd kan worden en klaargestoomd wordt voor een geheel nieuwe training of wedstrijd.

In Nederland staan er een flink aantal paarden op stal. Toch zijn de meningen over het op stal zetten van paarden verdeeld. Want is het eigenlijk wel goed om het paard uren aaneengesloten op stal te zetten? Deze moet toch juist van voldoende beweging genieten? Toch zijn er ook mensen die juist zeggen dat paarden op stal moeten staan om ongemakken en diefstal te voorkomen. Hoewel de meningen zijn verdeeld zijn wij van mening dat het goed is dat het paard een plekje heeft om tot rust te komen, zolang deze hiernaast maar voldoende beweging aangeboden krijgt.

Daarnaast moet de stal van alle gemakken zijn voorzien. Hierbij kan je denken aan grootste dingen, maar ook de kleine dingen tellen zeker mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hooiruiven paarden kopen. Dit lijkt misschien minder belangrijk, maar speelt een essentiële rol in de verzorging van het paard. Allemaal dingen om goed over na te denken dus.

Geschikte materialen

Een paardenstal is belangrijk. Dat is nu wel duidelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je van de juiste basis geniet? Allereerst is het verstandig om voor een goed materiaalgebruik te kiezen. Het materiaal wat je kiest is immers allesbepalend voor de kwaliteit en de uitstraling van de stal. Zeker aan huis is het prettig wanneer de stal niet alleen stevig is, maar er ook nog eens gewoon goed uitziet.

De materiaalkeuze bij paardenstallen is heel belangrijk. Net als bij alle andere bijgebouwen zoals garages, schuren, etc. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van materialen om zo de beste stevigheid te creëren. De constructie moet bovenal gewoon heel stevig zijn. Wanneer er niet op de stevigheid van de constructie wordt gelet, dan loop je het risico dat het paard plotseling uitbreekt. Met alle gevolgen van dien.

Ruimte om te trainen

Als ruiter is het natuurlijk ook van belang dat er voldoende ruimte is om te trainen. Zorg er daarom voor dat je naast de paardenstal ook een veldje vrijmaakt om op te oefenen. Hier kan je paard zijn of haar energie lekker kwijt en kunnen jullie wat quality time samen doorbrengen om een nóg betere ruiter te worden. Paard hindernis kopen bij Nedlandic is zo gedaan, maar dan moet er wel voldoende ruimte zijn om te trainen. Aan de klus dus maar!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*