Renovatie door de trap opnieuw te bekleden

trap

Uw trap is veel meer dan alleen een verbinding tussen verdiepingen: het is een belangrijk element in uw interieur. Met een beetje creativiteit tovert u oude versleten treden om tot een stijlvol middelpunt in uw woning. Van traditionele houten treden tot moderne pvc traptreden: geef uw trap een nieuwe jasje door de oude traptreden te vervangen. We vertellen u graag wat meer over het renoveren van een trap op deze manier. En wat de andere mogelijkheden zijn om uw trap verder te moderniseren.

Oude traptreden vervangen

Het bekleden van een oude trap wordt dikwijls gedaan door het vervangen van de traptreden. Met de trap bekleden behoudt u dezelfde indeling en alleen de treden worden vervangen. Dit is vaak onderdeel van een renovatie aan de trap. En dat is vaak weer een van de belangrijkste onderdelen van een complete verbouwing of herinrichting van het interieur. Het vervangen van de oude traptreden is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe trap te plaatsen. En problemen zoals versleten traptreden of krakende traptreden worden eenvoudig verholpen.

trap

 

Verlichting op de trap aanbrengen

Een andere leuke manier om verder te moderniseren is het aanbrengen van verlichting op de trap. Dit heeft ook een ander praktisch voordeel. De traptreden zijn een stuk beter zichtbaar. Waardoor er geen andere verlichting nodig is om in het donker over de trap heen te lopen. Het type verlichting dat wordt gebruikt om traptreden te verlichten is vaak ledspots of ledstrips. Met ledstrips kunt u bovendien veel verschillende kleuren op de trap aanbrengen.

Traptreden

 

Specialist in trappen bekleden

Het bekleden van een trap, het vervangen van de traptreden, het valt allemaal onder de noemer traprenovatie. Voordat u zelf aan de slag gaat met het renoveren van de trap is het verstandig om te kijken naar de werkzaamheden die hierbij komen kijken en de gereedschappen die u nodig heeft. In veel gevallen is het verstandiger om een vakman in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Een specialist in het renoveren van trappen kan u snel van dienst zijn en de kosten blijven bovendien beperkt wanneer u kiest voor een renovatie in plaats van een compleet nieuwe trap.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*