Schilderen van het huis: 4 tips voor het kiezen van de juiste verf

Schilderen van het huis-

Er komt een bepaalde tijd dat het kijken naar dezelfde kleuren in het huis vermoeiend wordt. Op dat moment is de beste manier om de decoratie te vernieuwen het kopen van een blikje verf en het schilderen van het huis!

Zelfs voor jou die nog steeds van plan bent om jouw droomhuis te kopen, kunnen enkele kleine reparaties nodig zijn om jouw nieuwe huis te verlaten met de persoonlijkheid en de stemming van het gezin.

Er zijn echter tal van soorten verf op de markt. Hoe weet je dan welke het beste is voor jouw doel? Het is noodzakelijk om na te denken over de omgeving waarin de verf zal worden aangebracht en de aanwijzingen voor het gebruik van het product te controleren. In dit artikel hebben we enkele tips voorbereid om jou te helpen bij het kiezen van het juiste type inkt. Bekijk ze eens!

 1. Verwar lage prijs niet met economie
  Het kiezen van de laagst geprijsde inktmerken is niet altijd een goede deal. Dit komt omdat inkten van hogere kwaliteit – meestal duurder – meestal meer pigmenten bevatten, wat resulteert in een betere applicatie met minder verflagen.
 2. Test de kleur van de verf voor het schilderen van het huis
  Als je zelf ooit een schilderij hebt gemaakt, is het je misschien opgevallen dat wanneer de verf droogt, deze van kleur verandert: sommige worden lichter en andere donkerder.
  Daarom raden wij aan om eerst een kleurtest uit te voeren voordat jou een grote hoeveelheid verf koopt. Kies ervoor om een klein blikje te kopen en doe de test op elke muur, zodat jou er zeker van kunt zijn dat de kleur die na het drogen blijft zitten dezelfde is als jou wilt.
 3. Controleer de Verfpartij
  Als jou een grote hoeveelheid verf gaat kopen, is de kans groter dat de blikjes uit verschillende partijen komen. Soms, wanneer de partijen verschillend zijn, veranderen de tonen ook. Als dit het geval is, meng dan alle blikken in een bak die groot genoeg is om de benodigde hoeveelheid verf vast te houden. Zo vermijdt jou toonverschillen in de muren van jouw huis.
 4. Koop niet meer dan nodig
  Niemand houdt ervan om geld te verspillen, toch? Zodat dit niet gebeurt als je de verf gaat kopen, bereken dan de hoeveelheid verf die nodig is. Het is eenvoudig:

  – Meet hoeveel vierkante meters je zult schilderen;
  – Lees de aanwijzingen op het productblik en zie hoeveel meters je met een blikje kunt schilderen, om te weten hoeveel blikjes je moet gebruiken;
  – Deel dat getal door de productopbrengst. Op deze manier heeft jou de hoeveelheid blikken die nodig zijn om het huis te schilderen;
  – Vergeet niet dat voor een goed schilderij 2 tot 3 lagen nodig zijn. Vermenigvuldig dus met het aantal jassen dat jou wilt aanbrengen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*