Tips om je kantoor te ordenen

Met deze zaken moet je rekening houden bij de aankoop woning

Wanneer je een eigen onderneming hebt krijg je regelmatig te maken met een hoop administratie en papierwerk. Het is natuurlijk handig om deze documenten op een overzichtelijke manier op te bergen in je kantoor zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden. Daarnaast zorgt een opgeruimd en geordend kantoor voor een prettige sfeer waarin je gefocust kunt werken. Maar hoe zorg je voor een geordend kantoor? Er bestaan een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken om jouw kantoor een nette uitstraling te geven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kabelbinders om bedrading mee weg te werken of aan multomappen voor alle administratie. In dit artikel heeft mvkantoor.nl alles op een rijtje gezet om je kantoor te ordenen. Lees verder!

Zorg voor genoeg opslagruimte

Een belangrijk onderdeel van een kantoor is de opslagruimte. Je kunt jouw spullen en papieren op verschillende plekken opslaan. Vaak kun je onder een bureau kleine ladekasten monteren of neerzetten. Deze lades zijn handig voor kleinere spullen die je bij de hand wilt hebben wanneer je aan het werk bent aan je bureau. Naast kleine ladekasten zijn grotere kasten met deuren praktisch voor grotere spullen in het kantoor zoals dozen of kantooraccessoires. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om je printer in deze kast te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je bureau minder vol staat en geeft een rustige uitstraling in het kantoor. Deze kasten kun je bijvoorbeeld achter of naast het bureau plaatsen zodat je hier gemakkelijk bij kunt wanneer je iets nodig hebt.

Maak verschillende mappen

Bij een eigen onderneming heb je veel verschillende soorten documenten die op de juiste manier moeten worden opgeslagen. Hierbij kun je denken aan belastinggerelateerde brieven maar ook aan eventuele facturen voor klanten. Het is dan ook handig om dit soort documenten goed van elkaar te scheiden in verschillende mappen. Deze mappen kun je vervolgens labelen of uit elkaar houden door gebruik te maken van speciale kleuren. Dit zorgt ervoor dat je administratie ten alle tijden geordend is en eenvoudig kan worden teruggevonden. De mappen kun je vervolgens het beste opbergen uit het zicht in een kast. Hierdoor blijft het kantoor netjes opgeruimd.

Gebruik ook de verticale ruimte

Kleine kantoren kunnen slim gebruik maken van de ruimte aan de muur. Dingen zoals hoge kasten, prikborden, wandplankjes en bakjes voor je post zijn erg handig. Zo krijg je niet alleen meer plek om spullen op te bergen, maar gebruik je de ruimte die je hebt ook efficiënter. Heb je hulp nodig bij de inrichting van je kantoor om het goed te ordenen? Schakel dan een bedrijf in die je kan helpen met kantoorinrichting. Zij zullen waardevol advies kunnen geven!