Voor welke klussen kun je kalkzandsteenblokken gebruiken?

Voor welke klussen kun je kalkzandsteenblokken gebruiken?

De naam van kalkzandsteen geeft eigenlijk alweer dat deze gemaakt zijn van een mengsel van kalk en zand. Na samenpersen worden dit grote stenen of blokken. Deze blokken of stenen worden dan onder een grote stoomdruk verhard. Maar leuk dat je dan nu een kalkzandsteen hebt weten te maken, maar waar gebruik je deze blokken of stenen dan precies voor? Lees verder in deze blog om daar meer over te weten te komen.

Waar wordt kalkzandsteen voor gebruikt? 

Kalkzandsteen wordt over het algemeen gebruikt voor dragende binnenwanden, funderingen, binnen spouwbladen, binnen spouwmuren. De constructieve waarde van zandkalksteen is groter dan die van cellenbeton. Als het gaat om kalksteen kan je verschillende kwaliteiten krijgen. Zandklaksteen is onbrandbaar en kan beperkt vocht in zich opnemen.

Bij een te vochtige omstandigheid zou het kunnen gebeuren dat de stenen te veel vocht in zich opnemen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de stenen gaan zwemmen. Dit materiaal kan niet tegen de vorst, daarom kan je ze alleen gebruiken voor binnen muren. 

Waar kan je kalkzandsteen het best kopen?

Het best kun je kalkzandsteenblokken online kopen. Als je gaat kijken dan zal je zien dat er behoorlijke verschillen in prijs zijn tussen de verschillende aanbieders. Daarom is het ook slim om niet meteen je aankoop te doen bij de eerste de beste aanbieder die je tegenkomt. Als je goed kijkt dan kom je altijd nog betere aanbiedingen tegen. Vaak is er bij grote afname ook nog wel een speciale prijs mogelijk. 

Hoe sterk is kalkzandsteen? 

De sterkte van kalkzandsteen zorgt ervoor dat het geschikt is voor gebruik in rijtjeshuizen, appartementen en vrijstaande huizen. Kalkzandsteen kan heel goed in gebouwen verwerkt worden die een hoogte tussen de 8 en 12 meter weet te bereiken.

Wat is de juiste zandkalksteen? 

Dit kan best lastig zijn, je moet heel goed op de hoogte zijn van de maten en oppervlakten die je nodig hebt. Als je die gegevens allemaal op orde hebt dan is het helemaal niet zo ingewikkeld om de meest geschikte zandkalkstenen te kopen. Wanneer je gaat klussen dan is het belangrijk om er ook voor te zorgen dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt.