Waarom u gebruik zou moeten maken van bouwstempels

bouwstempels

Veilig werken in de bouw is niet alleen logisch en verstandig, ook is het steeds vaker verplicht. Zo zijn er diverse regels en wetgevingen opgelegd om een veilige werkwijze te kunnen garanderen. Denk aan eenvoudige zaken zoals het dragen van veiligheidsbrillen, het werken met werkhandschoenen, maar ook bij grote bouwwerkzaamheden zoals het zekeren met het werken op steigers of het gebruikmaken van schroef- en bouwstempels ter ondersteuning van een plafond. Stel dat u een tussenwand wilt verwijderen, een dragende wand wilt vervangen en/of tijdelijke draagkracht nodig heeft voor het plafond. In dat soort gevallen heeft u materiaal nodig om het plafond te ondersteunen zodat u het inzakkingsgevaar aanzienlijk weg zult nemen. In nog niet alle gevallen is het gebruik van bouw- of schroefstempels verplicht. In deze blog leggen we uit waarom u er wel degelijk gebruik van zou moeten maken.

Voordelen van bouwstempels

Het gebruik maken van bouwstempels kent vele voordelen. De eerste en meest belangrijke voordeel is uiteraard dat u hiermee veilig te werk gaat. Of u nu als particulier of als bouwvakker werkzaam bent, een Aboma gekeurde schroef- of bouwstempel maakt het u mogelijk om veilig te werk te gaan. Het tweede voordeel van bouwstempels is dat ze verstelbaar zijn. Dit betekent dat geen hoogte van een plafond te hoog is. Sommige stempels kunnen zelfs worden uitgeschoven tot een hoogte van 3,5 meter. Soms is het daarbij sterk aan te raden om gebruik te maken van een stempelstatief. Vooral wanneer u werkt op een ongelijke ondergrond.

Waaruit bestaat een bouw- of schroefstempel?

Een schroefstempel lijkt een eenvoudig bouwmateriaal, maar is toch uitgebreider dan menigeen denkt. Het belangrijkste gedeelte zijn de twee buizen, te weten een binnenbuis en buitenbuis. Door de combinatie worden de krachten die de stempel moet dragen, goed verdeeld. De meeste bouwstempels zijn overigens volledig verzinkt en beschikken over een Aboma keuring. Het is sterk aan te raden om deze twee zaken voorafgaand gebruik, zeker te weten. Hiernaast beschikt een schroefstempel over een beveiligingsmechanisme waarmee u veilig de stempel kunt verstellen en vastzetten. Het uiteinde is hoekig en kan in combinatie worden met houten balken om het plafond nog sterker te ondersteunen.

Overtuigd?

Hebben we u kunnen overtuigen om gebruik te maken van een schroef- of bouwstempel? Bekijk dan online de mogelijkheden om uw bouwmateriaal aan te schaffen. Er zijn diverse online bouwshops waar u uw bouwstempels voordelig aan kunt schaffen. Maak daarin gebruik van de tips die zijn gegeven!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*