3 redenen waarom een aannemer huren beter is

Twijfel of je een aannemer moet inschakelen? Na dit artikel niet meer.

Klussen en (ver)bouwen loopt al snel in de papieren. Daarom is het verleidelijk om tijdens het uitvoeren van je project te bezuinigen op werkzaamheden die je uitbesteedt. Toch kan het zijn dat je door deze tactiek uiteindelijk bedrogen uitkomt. (Een deel van) je werkzaamheden uit handen geven kan namelijk behulpzaam en in sommige gevallen zelfs cruciaal zijn om jouw project gedaan te krijgen. En dat helpt je uiteindelijk ook in de portemonnee. We geven je drie redenen waarom een aannemer huren beter is.

1. Kennis over techniek en product

Je weet hoe je wil dat je huis eruit komt te zien. Maar weet je ook wat je ervoor nodig hebt om daar te komen? Waarschijnlijk niet, of “een beetje”. En dat beetje, dat is niet genoeg. Bij bouwen komt namelijk heel veel (specialistische kennis) kijken. Niet alleen ten aanzien van vergunningen, planningen en bouwvolgorde, maar ook ten aanzien van de spullen die gekocht en verwerkt moeten worden. Het is dan ook fijn om gebruik te kunnen maken van een sparringspartner met een enorme productkennis. En dat is de aannemer. Een aannemer kan namelijk niet alleen werk voor je uitvoeren, maar ook met je meedenken over het beste gebruik van bouwmaterialen, het meest duurzame ontwerp en coördinatie van alle werkzaamheden om jouw project tot een goed einde te brengen. En met een beetje geluk geeft hij je ook nog wat tips over onderhoud en de lange termijn.

2. Veiligheid

Het klinkt misschien idyllisch, dat zelf klussen, maar heb je erover nagedacht dat een ongeluk in een klein hoekje zit? Aannemers werken onder de strikte bij wet vastgelegde veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat niemand tijdens het bouwen gewond raakt en er geen schade wordt gemaakt aan jouw bezittingen. Bovendien zijn de aannemers ervaren, waardoor ze weten hoe ze machines moeten gebruiken en bij welke werkzaamheden ze extra op moeten letten. En gaat er toch wat mis? Dan is de aannemer waarschijnlijk verzekerd.

3. Efficiëntie

Het is nu eenmaal zo; professionals werken sneller, netter en duurzamer dan jij zelf zou kunnen. Door een aannemer in te schakelen maak je daardoor een enorme slag in efficiëntie. Doordat hij thuis is in waar hij personeel moet inschakelen, waar hij in moet kopen en hoe hij een project moet plannen zal je bouwwerk waarschijnlijk vele malen sneller af zijn én beter worden afgewerkt dan dat je dat zelf ooit had gekund. Onderschat de meerwaarde van een aannemer daarom niet.

Gelijk met een aannemer in gesprek over jouw volgende project? En woon je toevallig in (de omgeving van) Dordrecht? Klik hier voor contact met een goede aannemer in Dordrecht.