Dit zijn de interieurstijlen van dit jaar

Een woning is in diverse stijlen in te richten. Aan de hand van het interieur proberen de bewoners hun woning een vertrouwelijke, veilige en prettige sfeer te geven. Het is bijzonder hoe iedereen hun woning op een andere manier indeelt. Zo streeft de ene bewoner naar een Scandinavisch interieur, terwijl de andere bewoner veel liever verschillende kleuren toepast bij een bohemian interieur. 

Door de jaren heen ontstaan er veel trends. Haartrends, kledingtrends, maar ook interieurtrends. Vrijwel ieder jaar is er een specifieke interieurstijl ontzettend populair onder de bewoners. Momenteel lijkt er ook een bepaalde stijl regelmatig terug te komen bij de bewoners. In dit artikel vertellen wij de interieurtrends van 2022.

Warmte en comfort

Vanwege de pandemie hebben de bewoners veel tijd in hun eigen woning moeten doorbrengen. Hierdoor verlangt men naar een plek waar zij volledig tot rust kunnen komen en kunnen ontsnappen aan de negatieve sferen van de buitenwereld. 

Om die rust te creëren, worden de woningen momenteel verrijkt met aardetinten. Bruine vazen, beige accessoires en grijze meubels. Het is niet gek dat een mens zich rustiger voelt door deze kleuren. De kleuren komen immers uit de natuur en de natuur blijkt een positieve invloed te hebben op onze mentale gesteldheid. 

Een doel

Hoewel de bevolking jaren fan was van niet nuttige accessoires, zoals een onprettige stoel of een ongebruikt kastje, is deze trend momenteel volledig veranderd. Tegenwoordig zoekt vrijwel iedereen items met een doel. Onprettige, onhandige of niet nuttige items worden vanaf heden weggelaten. 

Vroeger was het witte minimalistische interieur een populaire designkeuze. Aangezien de witte items in huis weinig comfort bieden, is dit interieur inmiddels niet meer gewenst. De bewoners richten zich tegenwoordig voornamelijk op praktisch, handig en prettig.

Kleuren

Zoals eerder aangegeven, passen de bewoners momenteel veel aardetinten toe. Voornamelijk de bruintinten zijn zeer populair. Aan de hand van een bruine kleur op de muur en de houten tafeltjes als accessoires wordt het buitenleven naar binnen gehaald. Met een paar balkdragers worden er ook enkele houten balken in de ruimte geplaatst en met goedkope schroeven kunnen er leuke, natuurlijke elementen aan de muur worden bevestigd. 

Stoffen

Ook de structuur van items spelen momenteel een grote rol. Door te spelen met patronen, probeert men meer textuur en diepte te creëren in de kamer. Hierdoor worden rieten objecten vaak gecombineerd met zachte kussens of leren meubels.