3 tips voor een soepele slaapkamerverbouwing!

3 tips voor een soepele slaapkamerverbouwing!

Ga je binnenkort verhuizen en laat de slaapkamer te wensen over? Of is je huidige slaapkamer niet meer wat het geweest is en ben je toe aan vernieuwing? Dan wordt het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en deze verbouwing met beide handen aan te grijpen. Maar hoe pak je een slaapkamerverbouwing aan? Waar moet je rekening mee houden? En hoe zorg je dat je iedere nacht nog een plekje hebt om te slapen, waardoor de verbouwing soepeler zal verlopen? In dit artikel geven we 3 tips.

1.    Maak een ‘boodschappenlijstje’

Voordat je daadwerkelijk in de slaapkamer aan de slag kunt gaan is het eerst belangrijk om op te schrijven wat er nodig is. Maak een to-do list en opeenvolgend een boodschappenlijstje met dingen die nog in huis moeten worden gehaald. Bij een slaapkamerverbouwing denken de meeste mensen direct aan de aanschaf van een stel kwalitatieve bedden. Hoewel dit natuurlijk het allerbelangrijkste meubelstuk van deze ruimte is, betekent dat niet dat er ook geen andere belangrijke elementen aanwezig zijn. Pas wanneer aan alles gedacht is, kan er worden gesproken van een effectieve make-over.

Begin met het maken van een moodboard. Zoek inspiratie voor verschillende slaapkamerstijlen en bekijk goed welke bij jouw smaak passen. Haal deze inspiratie uit woontijdschriften, speciale apps zoals Pinterest of bij de slaapkamers van vrienden en familie. Zo wordt het shoppen voor nieuwe meubels en slaapkameraccessoires een stuk eenvoudiger.

2.    Maak een plan van aanpak

Als je alle benodigdheden in huis hebt, doe je er goed aan om een duidelijke plan van aanpak te maken. Bedenk goed wat je wanneer gedaan wilt hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing kunnen er zeker een aantal dagen overheen gaan voordat je weer in de slaapkamer kunt slapen. Zorg er daarom ook voor dat je een andere mogelijkheid hebt om te kunnen slapen. Slaap bijvoorbeeld tijdelijk in de woonkamer of in een andere ruimte in de woning. Is dit ook niet mogelijk? Vraag dan aan vrienden of familie of je daar tijdelijk kunt verblijven. Zeker tijdens een verbouwing is het immers belangrijk dat je je rust kunt blijven pakken. Neem je eigen dekbedden van Weidswonenenslapen.nl mee en geniet van een goede nachtrust, alvorens je weer aan de slag kunt gaan.

3.    Zorg voor een rustgevende basis

In de slaapkamer is een goede nachtrust natuurlijk van essentieel belang. Daarom moet je ervoor zorgen dat de basis in orde is. Dit doe je door allereerst de juiste kleuren voor aan de muren te kiezen. Waar je in andere ruimtes waarschijnlijk graag voor opvallende en felle kleuren kiest, is dit in de slaapkamer juist een minder verstandige keuze. Om van een rustgevende sfeer te genieten, adviseren wij warme en sfeervolle aardetinten aan. Wanneer je toch wat extra kleur in de ruimte wilt brengen, kan je dit doen door accenten door het gebruik van accessoires aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke klamboe, kaarsjes, sierkussens of fotolijstjes.

Investeer daarnaast ook in verduisterende gordijnen. Dit klinkt misschien als een open deur, maar het zou je verbazen als je wist hoeveel mensen dit nog vergeten. Met verduisterende gordijnen kan je, voornamelijk in de zomermaanden, de kamer lekker donker maken. Hierdoor kan je je nachtrust enorm verbeteren.

En als laatste tip: houd je hoofd koel! Een verbouwing is ontzettend stressvol, maar dit zal uiteindelijk écht de moeite waard zijn. Beeld je nu maar eens in dat je je hoofd op jouw silvana kussen van Weidswonenenslapen.nl legt en je in jouw sfeervolle slaapkamer je ogen sluit. Een beter gevoel bestaat niet!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*