4 tuinier trends voor 2021

tuin

Het verzorgen en inrichten van de eigen tuin geniet al jaren een toenemende populariteit en is ook in 2021 volop in beweging. Zeker na het welbekende rampjaar 2020, zijn er veel mensen begonnen met tuinieren. Het jaar 2021 is nog maar net begonnen, maar de tuintrends voor 2021 staan al vast. Dit betreft naast leuke kamerplanten ook trends in het opkleuren van de tuin door middel van accessoires. Deze trends staan ons het komende jaar te wachten.

Urban gardening

Urban gardening verwijst naar het intelligente tuinieren in de stad. Hoewel het idee van stadstuinieren al eeuwenlang bestaat, is deze vorm van tuinieren de laatste jaren een absolute trend geworden die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het kunnen mooie bloemen en planten zijn om de straten op te kleuren, maar ook het opfleuren van je balkon is hier onderdeel van. Verschillende planten hebben ook een luchtzuiverende werking en kunnen dus de productiviteit en concentratie verhogen. Handig voor als je thuis werkt.

Woonkamer buiten

De tuin ontwikkelt zich in de zomer meer en meer tot een eigen groene en kleurrijke oase. Een paar jaar geleden vulden witte plastic stoelen en saaie houten banken de tuinen en terrassen van het huis, maar dit jaar krijgen ze meer en meer concurrentie van trendy hangstoelen, uitnodigende loungehoeken en lange eettafels. Met name de kleur grijs overheerst. Het is dus een overgang van ‘’het normale’’ naar een ‘’stijlvolle’’ aanpak.

Tuinaccessoires


De kleur grijs is ook bij andere tuinaccessoires terug te vinden. Namelijk van stijlvolle hangpotten over klassieke bloempotten bijvoorbeeld. Met name heldere pastelkleuren en verschillende tinten wit, die een harmonieuze uitstraling creëren, zijn tegenwoordig erg hip. Wat ons betreft een erg leuke en goede verandering.

Buitenkeuken voor in de tuin

Het thema barbecues en BBQ blijft evolueren en de eenvoudige barbecue wordt meer en meer een volledig uitgeruste buitenkeuken die de tuin omtovert in een kookparadijs waar rook en grill bijzondere smaken en gevoelens bij mensen naar boven kunnen roepen. Bovendien doen steeds meer technische innovaties hun intrede: zo doen thermo-meters die via een app kunnen worden aangestuurd de harten van techniek en barbecue fans sneller slaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*