5 klustips voor in je nieuwe woning

5 klustips voor in je nieuwe woning

Het moment is dan eindelijk aangebroken. Je hebt de sleutel van je nieuwe woning eindelijk in ontvangst mogen nemen. Dit moment zal je uiteraard eeuwig bijblijven. Dit moment staat centraal voor een nieuw begin in je leven. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter. Maar dan… Het huis is natuurlijk nog zo goed als leeg en heeft nog lang niet de stijl die je hem wilt hebben. Hiervoor moet je dagenlang klussen zodat je woning mooi wordt. Misschien heb je wel grote taken als het slopen van een keuken of het verbouwen van een badkamer. Om jou woning zo snel mogelijk om te toveren naar jouw droomwoning zou je deze 5 klustips eens tot je toe moeten laten nemen.

Klustip 1: Tel je muren

Denk je aan klussen, dan denk je aan schilderen. Deze twee woorden worden vaak in een zin gezegd. Het is dus daarom een belangrijk onderdeel van het klussen. Schilderen kan uiteraard pas na het slopen worden gedaan. Maar het is een aanrader zulk soort klussen van tevoren te doen. We hebben het over het tellen van de muren. Dit is handig om te weten, zo kan je inschatten hoeveel verf er ingekocht moet worden. Koop genoeg, zodat je voorkomt dat je te weinig hebt en de verf niet meer te koop is. Wees dus op de hoogte van de hoeveelheid verf dat er gekocht moet worden.

Klustip 2: Beplak alles wat niet vies mag worden

Dit zou misschien voor u logisch klinken. Maar je kan bij zulke dingen veel vergeten. Tijdens het schilderen of slopen van iets kunnen objecten daar omheen beschadigt raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ramen in je woning en de stukken muur die je intact wilt houden.

Klustip 3: zorg voor het juiste materiaal

Investeren in het juiste klusmateriaal lijkt misschien overbodig. Waarom zouden uw oude kwasten niet meer goed zijn? Natuurlijk zijn deze nog steeds te gebruiken, maar om het beste en mooiste resultaat te behalen is nieuw materiaal echt een must. Ieder jaar komt er nieuw klusmateriaal uit om nog praktischer en beter te klussen als voorheen.

Klustip 4: Schrijf je in bij je nieuwe gemeente

Misschien is dit niet echt een Klustip. Maar toch gaat dit helpen bij het klussen. Deze taak kan je namelijk maar beter voor het klussen op je genomen kunnen hebben. Het geeft namelijk veel rust tijdens het klussen als je al veel andere klussen hebt afgehandeld. Het in- en uitschrijven kan meestal gedaan worden op de website van de gemeente waar je heen gaat verhuizen. Denk ook na over de verhuismaterialen die benodigd zijn. Ga je verhuisdozen huren of kopen? Moet je een verhuislift huren en kun je zelf de meubels verhuizen.

Klustip 5: Regel verhuizers

Deze Klustip kan je na het klussen heel veel gaan helpen. Ga jij bijvoorbeeld verhuizen naar Amsterdam, zoek dan online naar verhuizing Amsterdam om het geschikte verhuisbedrijf te vinden.. Deze verhuizers zijn uiteraard ook geschikt. Het is handig verhuizers uit de plaats waar je uit verhuist of juist naar verhuist in te huren. Zo voorkom je hoge reiskosten voor de verhuizers.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*