5 voordelen van houten vloeren

5 voordelen van houten vloeren

Als we aan houten vloeren denken, herinneren we ons al snel het gevoel van warmte en genegenheid dat dit product heeft. Het gebruik van houten vloeren in commerciële en residentiële omgevingen is een oude praktijk en omdat het wordt geproduceerd met hernieuwbare grondstoffen, van hoge duurzaamheid en presenteert esthetiek die het milieu waardeert, dit type vloer past zich aan verschillende stijlen van werken.

Er is geen gebrek aan houten vloeropties, met verschillende afmetingen en tinten. Hieronder bereiden we enkele van de voordelen voor die dit type vloerbedekking voor projecten met zich meebrengt.

1. Elk stuk is uniek

In tegenstelling tot andere coatings zoals porselein, laminaat en vinyl is een houten vloer een natuurproduct: elk stuk heeft unieke kleuren, tinten en vezels. Aangezien er een grote diversiteit aan bossen in de natuur is, zijn er soorten die meer variaties in tinten zullen hebben en andere die meer uniform zullen zijn, maar er zal altijd een verschil zijn tussen de stukken. En dat is precies wat uw project een natuurlijke en gezellige uitstraling geeft. De ene houten vloer zal nooit hetzelfde zijn als de andere!

2. Akoestische eigenschappen

Wand- en vloerbedekkingen op basis van lijm zorgen voor akoestisch comfort. Daarom wordt in veel commerciële projecten, zoals auditoria en theaters, dit type product gebruikt om meer kwaliteit te bieden aan de akoestiek van de ruimte.

3. Duurzaamheid

Een houten vloer gaat lang mee! Het grote verschil en voordeel is de mogelijkheid tot revitalisering. Schraap en breng de vernis aan en uw vloer wordt nieuw. Reiniging is praktisch en eenvoudig – gebruik gewoon een licht bevochtigde doek, met behulp van producten die voor dit doel zijn ontwikkeld.

4. Thermisch comfort

Een houten vloer zorgt voor thermisch comfort. Voor wie in te koude of te warme streken woont, is dit type vloer ideaal. Veel mensen vragen verkopers om een vloer die niet koud is en de kamertemperatuur stabiliseert. En hout heeft deze functie en wordt onmisbaar voor ruimtes met kinderen omdat het de aanraking op een aangenamere temperatuur laat staan om op te stappen.

5. Veelzijdigheid van gebruik

  1. Architecten en ontwerpers houden van dit materiaal omdat het gemakkelijk is om composities te maken met allerlei coatings, staal, ijzer en verschillende stijlen van verlichting en meubilair. En er is een grote verscheidenheid aan modellen, van vloeren tot groot formaat linialen en met verschillende kleuren.

    Grote industrieën kunnen het hout op maat maken en laten met verschillende texturen en creatieve kenmerken, zoals de visgraat, en ook speciale projecten maken volgens de behoeften van de klant.

Onderhoud van de houten vloer

Natuurlijk hout heeft periodiek onderhoud nodig om de beschermende vernislaag die erop is aangebracht opnieuw te maken. De houtsoort en de plaats interfereren veel in de tijd dat het hout weerstand biedt zonder dat er onderhoud nodig is, omdat ze in externe gebieden, met veel wind en veel regen, het materiaal sneller verslijten.

Verder is het niet aan te raden om hout te gebruiken op objecten of vloeren die in direct contact staan met water, zoals badkamervloeren of aanrechtbladen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*