Geleide tegelsnijmachine

Geleide tegelsnijmachine

In één oogopslag:

Elektrische tegelsnijders werken met diamantdoorslijpschijven voor het nat doorslijpen.

Voordelig zijn stationaire machines die werken zoals tafelzagen.

Hoge precisie wordt geboden door modellen met beweegbare snijkop.

Elektrische tegelsnijmachines brengen tegels op de juiste maat. Ze zijn vooral nuttig voor grotere projecten, omdat de motor het werk overneemt en u energie bespaart. Deze gids legt uit wat belangrijk is bij de aankoop van een dergelijke machine.

Tegels professioneel snijden – met elektrische tegelsnijmachines

Een tegelsnijmachine bestaat uit een snijtafel met basisframe en een motor die een diamantsnijschijf aandrijft. Het is dus een stationaire snijmachine. U moet bij de aankoop rekening houden met de volgende functies:

  • Motorvermogen
  • Schijfdiameter
  • Diepte van de snede
  • Snijlengte
  • Gewicht

Hoe hoger het ingangsvermogen van de motor, hoe gemakkelijker het is om dikkere tegels te snijden. De zaagdiepte is ook afhankelijk van de diameter van de zaagschijf. De snijlengte wordt bij klassieke modellen met snijtafel alleen beperkt door het steunvlak.

Precies en mobiel – de tegelsnijders met beweegbare snijkop

Klassieke modellen die werken als een tafelzaag vormen het instapmodel qua prijs. De snijschijf steekt van onderaf door de draagtafel heen. Je leidt de tegel langs het hek door de draaiende schijf. Voor de koeling loopt het in een waterbakje eronder. Dergelijke elektrische tegelsnijders zijn vrij goedkoop.

Iets duurder zijn machines met beweegbare snijkop, ook wel radiaal- of brug kop-tegelsnijmachines genoemd. De motor en de snijschijf zijn bevestigd aan een rail en zijn dus verplaatsbaar. Voor precieze hoeksneden kan de schijf worden gezwenkt. Het koelwater voor het nat snijden komt van een elektrische waterpomp. Een geïntegreerde waterbak vangt het water op.

Verschillende prijsklassen voor doe-het-zelvers en professionals

Dergelijke radiale tegelsnijders zijn compact gebouwd en daardoor mobiel. Hun snijlengte wordt echter beperkt door de lengte van de tafel en de geleiderail. Goedkope modellen van dit type zijn te koop vanaf 150 euro. De prijsverschillen zijn vooral te wijten aan de grootte, het motorvermogen en de mobiliteit van de machines.

Conclusie

Een elektrische tegelsnijmachine maakt het mogelijk om snel, schoon en met weinig moeite tegels te zagen. De investering is vooral de moeite waard als er een groter project op stapel staat. Als alternatief kunnen er ook hand tegelsnijders worden aangeschaft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*