6 reden en tips hoe je verhuizen leuker kan maken

tips voor verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zie je er misschien wel enorm tegenop. Natuurlijk snappen we dat, het is een flink karwei, maar met de juiste voorbereiding is een verhuizing een stuk beter door te komen. Verhuisbedrijf uit Utrecht TPC Logistics heeft 6 redenen en tips verzameld waardoor je met meer plezier aan je verhuizing gaat beginnen.

Een nieuwe woning, een nieuw hoofdstuk

Je ziet misschien uit naar je nieuwe woning, maar niet naar het verhuizen zelf. Het verhuizen zelf kan ook super leuk zijn als je het samen doet met vrienden en familie. Zo start je met de mensen om je heen die je het liefst ziet aan een nieuw hoofdstuk.

Maak een checklist

Om ervoor te zorgen dat een verhuizing vlekkeloos en zorgeloos gaat verlopen is een goede voorbereiding nodig. Het is slim om van te voren te weten wat er allemaal moet gebeuren en of je daar hulp bij nodig hebt. Vervolgens kun je makkelijk een volgorde bepalen waarop alles gedaan moet worden. Een paar weken voor de verhuizing een checklist maken is dus slim. Voor veel mensen zorgt het opschrijven van de klusjes ook voor veel rust. Een goede tip dus.

Zoek herinneringen op in je oude huis

In je nieuwe huis ga je nieuwe herinneringen maken, maar in je oude huis zitten natuurlijk ook nog een hoop oude herinneringen. Vanaf het moment dat je spullen gaat inpakken voor de verhuizing, kun je mooi al deze oude herinneringen ophalen. Iedereen heeft wel dozen met oude kleertjes, oude tekeningen aan de muur of spullen die je in tijden al niet meer bent tegen gekomen.

Een gezellige dag met vrienden en familie

Alle dozen zelf moeten inpakken voor de verhuizing is natuurlijk flink wat werk. Wat hulp is dus altijd welkom. Een leuk idee is om een dag te plannen waarop je vrienden en familie uitnodigt om te komen helpen. Naast dat ze je mooi mee kunnen helpen, kun je zorgen voor een drankje, een hapje om te eten en bijvoorbeeld een afsluitende BBQ. Zo heb je een gezellige dag en is meteen een groot deel ingepakt.

Een nieuwe inrichting

Een nieuwe woning betekend ook een nieuwe inrichting. Waar ga je al je spullen neerzetten in je nieuwe huis? Of ga je misschien veel nieuwe spullen kopen? Nadenken over je nieuwe inrichting is gegarandeerd een hoop voorpret. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken en als je kinderen hebt, kunnen die je mooi meehelpen.

Je hoeft niet alles zelf te doen

Verhuizen is al zwaar genoeg, het is dus slim om de zware dingen uit te besteden. Zelf al je meubels in een iets te kleine aanhangwagen laden is heel veel werk. Veel werk wat een stuk makkelijker gaat als je een verhuisbedrijf inhuurt. Je hoeft dan in ieder geval niet zelf tientallen keren op en neer te rijden. Tijd die je uiteindelijk lekker overhoudt.

Een verhuizing kan dus best leuk zijn als je goed nadenkt van te voren over hoe je alles gaat aanpakken. Veel succes!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*