Akoestisch rapport laten maken

Akoestisch rapport laten maken

Meer akoestisch inzicht van uw ruimte krijgen? Laat een akoestisch rapport maken.

Iedereen weet hoe vervelend ‘te’ veel geluid af en toe kan zijn, akoestiek verbeteren is daarom erg belangrijk. Zelf kunt u hier al wat tegen doen. In deze blog staan tips om dit probleem zelf aan te pakken. Wanneer dit niet lukt heeft Acoustinorm de oplossing. Een effectieve manier om dit probleem op te lossen is akoestische panelen laten plaatsen. Hiervoor moet er eerst een akoestisch rapport opgesteld worden. Dit kan alleen niet zomaar bij elk bedrijf. Acoustinorm is specialist in akoestische rapporten maken. Naderhand wordt de optie geboden om een advies uit te brengen voor de eindoplossing. Hoe prettig is het om van begin tot eind geholpen te worden door één bedrijf. De wetgevingen die aan bod komen worden keurig gehandhaafd. Tot slot wordt het akoestisch rapport gemaakt op een manier dat het voor iedereen makkelijk te begrijpen is!

Wat kost een akoestisch onderzoek?

De kosten van een akoestisch onderzoek kunnen sterk uiteen lopen. De prijzen worden op een eerlijke manier gemaakt op basis van gestelde eisen. Ook het gewenste eindresultaat en de hoeveelheid metingen die u wilt laten uitvoeren bepaald de prijs. De kracht van Acoustinorm is dat ze het hele proces kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat u zelf niet meerdere bedrijven hoeft in te schakelen.

Hoe wordt een akoestisch rapport opgesteld?

Om een goed akoestisch rapport op te stellen worden er onder andere de volgende metingen uitgevoerd.

  • Nagalmmeting:Een nagalmmeting meet simpel gezegd de echo van het geluid. Er wordt gemeten hoe lang en op welke frequentie het geluid in uw ruimte nagalmt.
  • Geluidsverval meting: U kent het vast wel, dat afleidende belletje wat 5 meter verderop plaats vindt. Met een geluidsverval meting wordt gekeken hoe snel het geluid in een ruimte vervalt. Hoe eerder het geluid vervalt, hoe sneller er rust ontstaat in een ruimte.
  • Spraakverstaanbaarheid meting:Deze meting sluit aan op de geluidsverval meting. Slechte spraakverstaanbaarheid kan namelijk in tegenoverstelling tot teveel geluid ook vervelend zijn.
  • Geluidsoverdracht meting:Met de geluidsoverdracht meting wordt de geluidsoverdracht tussen verschillende ruimtes onderzocht.

Andere belangrijke metingen die een toegevoegde waarde kunnen hebben, maar niet altijd nodig zijn voor een akoestisch rapport zijn:

  • Dagdosis metingen
  • Werkplekanalyse
  • Gevelbelasting i.v.m. Aanvraag omgevingsvergunningen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*