Hoe voorkom je krassen op RVS?

Hoe voorkom je krassen op RVS?

Je hebt eindelijk een nieuwe balustrade gekocht of misschien zelfs een nieuwe RVS keuken! Natuurlijk wil je zo lang mogelijk voorkomen dat op het RVS krasjes komen. Met deze tips ben je er zeker van dat jouw RVS zo lang mogelijk meegaat.

Waar moet je niet mee schoonmaken?

Als eerste is het goed om te weten wat je absoluut niet moet schoonmaken om krassen te voorkomen. Het zou zonde zijn als jouw nieuwe glazen vloerluik, RVS keuken of trapleuning beschadigd raakt. Als eerste moet je nooit gebruik maken van staalwol en schuursponzen. Deze beschadigen het RVS aanzienlijk. Daarnaast moet je nooit gebruik maken van sterke reinigingsmiddelen als bleekmiddel, schuurmiddel en zoutzuur. Deze beschadigen het RVS door de sterke werking ervan.

Hoe maak je RVS schoon?

Het beste kun je RVS materialen, die binnenshuis staan, schoonmaken met bijvoorbeeld een nat microvezeldoekje en verdund schoonmiddel met bijvoorbeeld alcohol. Daarnaast kun je ook gebruik maken van speciaal RVS schoonmaakmiddel, waardoor het RVS langer gaat glanzen.  Vaak houdt deze glans een aantal weken aan. Het is belangrijk om het RVS regelmatig schoon te maken. Met name met RVS terrastafels is er een kans dat er roestvorming ontstaat. Probeer dus regelmatig schoon te maken, zodat je lang kunt genieten van jouw aankoop!

Hoe verwijder je krassen?

Vaak ontstaan krassen door veelvuldig gebruik, of door verkeerde onderhoud. Gelukkig kun je de meeste krassen eenvoudig verwijderen. Dit kun je doen door een speciale RVS spray te gebruiken. Deze vallen door de aangebrachte laag minder op. Mochten de krassen toch hardnekkiger blijken, dan kun je het RVS ook met een speciaal schuurvlies schuren. Wel is het verstandig dit te doen als het echt nodig is. Probeer vervolgens, tijdens het schuren, de slijprichting te volgen van het RVS. De meest diepe krassen kun je het beste laten verwijderen door experts.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*