Alles over palletstellingen 

Ben je een bedrijfseigenaar en moet je weten hoe je bedrijf artikelen opslaat in een magazijn? Dan ben je op de juiste plaats. In deze blogpost bespreken we palletstellingen en waarom ze zo’n integraal onderdeel zijn van elk groot magazijn. 

Wat zijn palletstellingen? 

Palletstellingen zijn de populairste manier voor magazijnen om goederen en materialen op te slaan. Ze bestaan uit zware industriële stalen frames met gaaswanden en/of houten platforms waarop pallets vol producten kunnen worden geplaatst. Dit systeem helpt magazijnen te voorzien van capaciteit om producten op te slaan en houdt de boel georganiseerd. 

Waarom zijn palletstellingen praktisch? 

Palletstellingen zijn essentieel voor elk bedrijf dat afhankelijk is van opslag of distributiecentra. Hiermee kunnen bedrijven meer goederen opslaan in minder ruimte dan met traditionele opslagmethoden, waardoor ze geld besparen op huur, arbeidskosten en andere overheadkosten. Bovendien kunnen bedrijven met het juiste systeem gemakkelijk bij de opgeslagen goederen wanneer ze die nodig hebben, zonder door stapels dozen of containers te hoeven zoeken. Je hebt alleen een vorkheftruck nodig.  

Soorten beschikbare palletrekken 

Er zijn veel verschillende soorten palletstellingen beschikbaar voor de behoeften van elk bedrijf. Van standaard rekken ontworpen voor gemakkelijke toegang en verplaatsing, tot vrijdragende rekken ontworpen voor efficiënter gebruik van verticale ruimte, er is iets voor elk bedrijf dat er is. Bovendien zijn sommige high-end stellingen voorzien van extra functies zoals bewegingssensoren en RFID-tags die helpen de voorraadniveaus in real-time te volgen.   

Palletstellingen zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun producten efficiënt op te slaan en ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn wanneer dat nodig is. Deze grote stellingsystemen zijn er in verschillende maten en configuraties, zodat je er een kunt vinden die perfect aansluit bij je behoeften.