Belangrijke maatregelen om je bedrijfsbus te beveiligen

Bedrijfsbus

Ben je als ondernemer afhankelijk ben van een bedrijfsbus om je werk uit te kunnen voeren? Dan is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen om je bedrijfsbus te beveiligen. In dit blogartikel vertellen we je over deze maatregelen waarmee je de kans op ellende een stuk kleiner maakt.

Mocht je budget ontoereikend zijn om alle maatregelen te treffen, weet dan dat het altijd beter is om iets te doen dan niets als het om het beveiligen van je bedrijfsbus gaat.

OBD slot

Het OBD slot is bij veel ondernemers onbekend, toch is het absoluut de moeite waard om in dit slot te investeren. Het OBD slot vergrendelt de toegang tot de OBD stekker. Via deze stekker kunnen criminelen nieuwe sleutels inleren en er zo met je bestelbus vandoor gaan. Het beveiligen van de OBD stekker is een must.

Laadruimtebeveiliging

Heb je veel waardevol gereedschap in de laadruimte liggen waarmee je je werk uitvoert? Of vervoer je pakketten voor je klanten? Dan is laadruimtebeveiliging eigenlijk onmisbaar. Laadruimtebeveiliging bestaat uit twee onderdelen:

  1. Raamroosters, waarmee je inbraak via de ramen lastig maakt
  2. Extra sloten op de toegangspunten van je bestelbus die je vanuit de bestuurderscabine met een druk op de knop kunt vergrendelen en ontgrendelen.

Bearlock versnellingsbakslot

Het Bearlock versnellingsbakslot is bijzonder effectief om de versnellingspook te blokkeren. Zonder schakelen wordt het lastig om er met je bestelbus vandoor te gaan. Het versnellingsbakslot is verkrijgbaar voor bestelbussen die handgeschakeld zijn. Daarnaast is er de Bearlock automaat voor als je geen handgeschakelde bestelbus hebt.

Motorkapslot

Onder de motorkap van je bestelbus bevinden zich waardevolle onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de motormanagement-unit. Sommige dieven focussen zich niet op het stelen van je bestelbus, maar op het stelen van de waardevolle onderdelen.

En helaas is het slot waarmee bestelbussen vanuit de fabriek worden uitgerust niet zo sterk. Met een motorkapslot zorg je ervoor dat de motorkap extra goed beveiligd wordt, zodat het niet zomaar mogelijk is om de motorkap open te breken en er met de waardevolle onderdelen vandoor te gaan.

Blindeer de ramen

Soms kan het niet anders dan dat je je bestelbus met waardevolle spullen even onbeheerd moet achterlaten. In dat geval kan het gebeuren dat iemand een kijkje in je bus neemt voordat hij een besluit neemt om in te breken. Door de ramen te blinderen maak je het extra lastig om te bepalen of er iets te halen valt en kun je dieven ontmoedigen om een inbraakpoging te wagen.

Bestelbusbeveiliging? Ga naar een busbeveiliger

Als je besluit om te investeren in het aanbrengen van de sloten raden we je aan de montage door een specialist in busbeveiliging uit te laten uitvoeren. Het monteren van de sloten moet namelijk op de juiste wijze worden gedaan. Niet alleen zodat de sloten stevig gemonteerd worden, maar ook om het esthetisch acceptabel te houden. 

Specialisten in het beveiligen van bestelbussen kunnen de sloten vaak op de reeds aanwezige montagepunten monteren. Dat scheelt een hoop boorwerk en zorgt ervoor dat je bus er mooi uit blijft zien.