De moderne vloer voor elk interieur

5 voordelen van houten vloeren

Weet jij wat een moderne vloer is? En wat voor soorten moderne vloeren zijn er? Waar moet je rekening mee houden als het gaat om de soort vloer? En tenslotte, welke stijl van het interieur kies je? Allemaal vragen die je moet beantwoorden om tot de juiste vloer te komen. Gelukkig past een moderne vloer bij elke stijl.

Wat is een moderne vloer?

Een moderne vloer klinkt… modern. Maar weet jij wat het precies betekent? Moderne vloeren zijn vooral heel strak. Er worden vaak vierkante vormen gebruikt. Daarnaast worden er over het algemeen geen heftige motieven gebruikt en zijn de kleuren vaak rustig en egaal. In combinatie met een moderne inrichting komt de moderne vloer zelfs nog meer tot zijn recht. Maar uiteraard past een moderne vloer ook bij andere interieurs. Je kan deze vloer prima gebruiken als rustige basis, terwijl je je huis opfleurt met prachtige accessoires.

Allerlei soorten moderne vloeren

Bij een moderne vloer wordt vaak gedacht aan een gietvloer, tegels, laminaat, parket of pvc vloer. Het kan soms lastig zijn om te kiezen tussen al deze verschillende soorten vloeren. Heb je vloerverwarming of niet? Wil je een luxe uitstraling, of kies je liever voor een low budget vloer? Ga je voor duurzaam? Kies je voor een gladde vloer, die makkelijk schoon te maken is, of vind je dat niet handig in verband met huisdieren of kinderen die dan wellicht kunnen uitglijden? Er is zoveel om over na te denken. Wil je vast wat meer inspiratie opdoen? Klik hier!

Welk interieur kies jij?

Een moderne inrichting is vooral heel strak met rustige kleuren. Alles is rechttoe rechtaan en veelal worden er egale kleuren gebruikt. Bij landelijk wordt er veel hout gebruikt en heeft de inrichting een romantische, rustgevende uitstraling. Een rustieke inrichting gaat daar nog een stapje verder in. Hierbij wordt er ook veel hout gebruikt, maar dan ligt de nadruk vooral op ruwe materialen en grove meubels. Een industriële inrichting heeft veel ijzeren items en accessoires van vroeger (denk aan de theaterlampen, of een oude, verroeste fiets aan de muur). Je kan ook nog kiezen voor een brocante indeling, waarbij je kan denken aan die oude Engelse inrichtingen met schattige bordjes en kopjes aan de muur en stenen poppen met een mutsje op. Maar je kan ook kiezen voor een thema zoals strand, waarbij er veel schelpen en zeesterren worden gebruikt. Of je kiest het thema natuur, waarbij alles draait om groene beplanting. Het leuke is, een moderne vloer past bij alle interieurs. Hou je wel van een moderne inrichting, maar wil je de vloer niet zo strak? Denk dan eens na over Floorlife visgraat vloeren. Ook die passen bij elke stijl en er is ontzettend veel keus. Er is voor iedereen wel een passende vloer te vinden.