Kun je met zonne-energie off-grid gaan?

Off-grid leven, beter gedefinieerd als niet afhankelijk zijn van openbare voorzieningen zoals elektriciteit, klinkt om veel redenen aantrekkelijk. Het idee om zelfvoorzienend te zijn, je eigen huis van stroom te voorzien met zonne-energie en misschien zelfs dat huis met je eigen twee handen te bouwen, klinkt wellicht als een aantrekkelijke uitdaging voor vrijheidsjagers.

Hoe haalbaar is het precies om te leven zonder het elektriciteitsnet met zonne-energie als jouw enige echte energiebron?

Off grid gaan

Of je nu droomt van die hut in het bos of gewoon je energieonafhankelijkheid wilt uitoefenen op je lokale nutsbedrijf, off-grid gaan is mogelijk, maar dat betekent niet dat het altijd gunstig is. Om te beginnen vereist het off-grid zijn veel planning vooraf, om nog maar te zwijgen van het feit dat het ongelooflijk duur is om te beginnen. Bovendien moet je reserve-energiebronnen bij de hand hebben, vooral als je niet klaar bent om jouw energieverslindende apparaten los te laten.

Als het gaat om de vraag of zonnepanelen het vermogen hebben om een ​​off-grid project van stroom te voorzien, is het antwoord eenvoudig. Ja, dat doen ze zeker. Met de meest efficiënte zonnepanelen op de markt, kan een goed ontworpen systeem elke energiebehoefte aan. Maar zelfs met dit in gedachten, hebben zijn er een aantal goede redenen zijn om verbonden te blijven met het elektriciteitsnet.

Lokale gemeenschap ondersteunen

Ten eerste kun je door op het netwerk te blijven jouw lokale gemeenschap ondersteunen. Zonne-energie heeft het verbazingwekkende voordeel dat het de druk op het elektriciteitsnet helpt verminderen wanneer de vraag stijgt tijdens piekuren of extreme weersomstandigheden. Door jouw eigen schone stroom op te wekken en in sommige gevallen zelfs overtollige energie terug te sturen naar het nutsbedrijf, creëer je een betrouwbaarder elektriciteitsnet.

De betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet is ook voor veel bedrijven een steeds grotere zorg geworden, aangezien stroomuitval steeds vaker voorkomt. Dat is de reden waarom de populariteit van zonnepanelen voor bedrijven toeneemt.

Energie onafhankelijkheid

Ten tweede geeft zonne-energie + opslag je de energie-onafhankelijkheid waarnaar je op zoek bent zonder alle ongewenste taken die gepaard gaan met daadwerkelijk off-grid zijn. Met een zonnepanelen-systeem kun je voor langere tijd een back-up maken van voldoende stroom. Afhankelijk van de grootte van jouw systeem kunnen zonnepanelen jouw hele huis van stroom voorzien tijdens een stroomstoring. Wanneer het nutsbedrijf zijn volgende stroomuitval heeft, kun je comfortabel leven met huishoudelijke apparaten, de lichten aan laten staan ​​en zelfs jouw elektrische voertuig opladen.

De zeer efficiënte zonnepanelen helpen huiseigenaren hun zonneproductie te maximaliseren, wat leidt tot grote besparingen op hun energierekening. Als het erop aankomt, bieden lokale nutsbedrijven een waardevolle service aan klanten in tijden van kritieke nood. Huiseigenaren en nutsbedrijven kunnen en moeten samenwerken om een ​​betrouwbaarder, gedecentraliseerd netwerk te creëren. En zonne-energie + energieopslag maakt dat op dit moment mogelijk.  

Als je over zonnepanelen nadenkt, doe dan de zonnepanelen check.