De voordelen van het opkopen van je huis

Lees hier over de voordelen van het opkopen van je huis. Bekend is dat makelaars goed werk verrichten, maar wat doet een handelaar in vastgoed? Lees hier dat je huis laten opkopen door een handelaar in onroerende goederen soms heel interessant kan zijn.

Direct cash

Een voorbeeld van iemand die de voordelen van het opkopen van het huis door een vastgoedhandelaar benut heeft, is niet zo’n leuk voorbeeld. Het gaat om een vrijgezel zonder kinderen op leeftijd met een niet te best ziektebeeld. Zijn vermogen lag vast in het pand, en daar wilde hij van gaan genieten. Hij heeft het huis verkocht aan een handelaar in vastgoed en is als huurder van de woning verder gegaan. Al de termijnen huur die hij nog moest betalen viel in het niet bij het bedrag wat hij op zijn rekening had staan. Van dat geld heeft hij toch nog leuke dingen kunnen doen voordat hij overleed. Na zijn overlijden kwam het huis vrij voor de handelaar, en toen kon hij het aan een ander verhuren of met winst verkopen. Laatste is gebeurd, de handelaar heeft het huis tegen de marktwaarde (dus met winst) verkocht aan een jong stel, en zij hebben het huis verbouwd en zijn er in gaan wonen. Voor de vrijgezel was het een slimme en snelle methode geweest om het huis te verzilveren. Hij heeft de voordelen benut van het laten opkopen van zijn huis.

Het gaat altijd sneller

Een huis verkopen aan een vastgoedhandelaar gaat altijd sneller dan via een makelaar aan een nieuwe gebruiker. Een pand verkopen via een makelaar is een heel proces. Het huis moet getaxeerd worden om de vraagprijs te formuleren, er moeten foto’s gemaakt worden en het pand omschreven. Dan is het wachten. Er moet een potentiële klant gevonden worden, en dan komt de bezichtiging en wachten of de klant een bod doet en het financieel rond kan krijgen. Een huis verkopen via een makelaar, van de eerste aanmelding bij de makelaar tot de overdracht bij de notaris, als dat in drie maanden tijd gaat is zeer snel. Bij een vastgoedhandelaar is drie maanden traag. De handelaar in onroerende goederen heeft een huis zo gezien, en weet wat hij er voor kan bieden. Het lijkt wel alsof de handelaar het geld in kas heeft, zo snel ligt het bedrag op tafel. De gigantisch snelheid, dat is één van de grootste voordelen van het laten opkopen van een huis door een vastgoedmaatschappij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*