De voordelen van stansen

De voordelen van stansen

Om je te helpen de voordelen van stansen beter te begrijpen, hebben we een lijst van de meest krachtige redenen waarom je vandaag de dag gebruik zou moeten maken van stansen. Laten we eens kijken naar de grootste voordelen die dit proces te bieden heeft.

De kostenefficiëntie van metaal stansen

Tijdens het productieproces kun je het beste alles doen wat in je vermogen ligt om je kosten te verlagen. Wat het stansen betreft, is de grootste reden waarom iedereen moet overstappen van snijden naar stansen omwille van de kostenefficiëntie die deze methode met zich meebrengt.

Waarom is stansen kostenefficiënter dan snijden?

Om te beginnen heeft het de mogelijkheid om de verwerkingstijd aanzienlijk te verkorten. Het duidelijke voordeel daarvan is dat het proces zo veel sneller verloopt, wat minder arbeid, minder machinegebruik en minder totale kosten met zich meebrengt. Laten we eens kijken naar een voorbeeld om het kostenbesparingspotentieel beter te begrijpen. Stel dat je duizend onderdelen nodig hebt. Als het hele proces u een paar duizend euro gaat kosten om te snijden, hoef je uiteindelijk misschien maar een paar honderd dollar te betalen om de duizend onderdelen te stansen. Zoals je ziet, is dat duidelijk een groot verschil en een veel lagere kostprijs.

Gestanste metalen zorgen voor een consistente hoge kwaliteit

Wanneer je het stansen van metaal vergelijkt met het snijproces, hebben sommige mensen de neiging om te geloven dat de kwaliteit van het stansen minder is dan de kwaliteit die je krijgt door het snijden. Ze voelen dat zo aan, omdat tijdens het snijproces de stukken één voor één gesneden worden. Tijdens het stansen worden meerdere stukken tegelijk gesneden. Het is dus logisch dat mensen denken dat snijden de betere optie is voor een hogere kwaliteit. Integendeel, veel van de beste specialisten in het stansen ebben nu een inspectieafdeling die al hun gestanste producten grondig controleert. Door de introductie van de inspectie-afdeling blijft de kwaliteit behouden en krijgt de klant een veel beter product in zijn geheel.

Stansen zorgt voor het nauwkeurig snijden van complexe vormen

In feite kunnen ze nu precisie stansen op microniveau aan, zo gedetailleerd en gesofisticeerd zijn deze nieuwe technieken. Het is ook mogelijk om complexe vormen te verwerken met de nieuwste technologische vernieuwingen.

Wat kunt u verwachten als u overstapt van het snijden naar het stansen?

Wanneer je overschakelt van snijden naar stansen, kunt je erop rekenen dat er enkele verschillende zaken in je voordeel gebeuren. Je krijgt hoogwaardige, nauwkeurig gestanste onderdelen. Je componenten worden met het best mogelijke materiaal gemaakt. En het mooiste is dat je kosten aanzienlijk lager zullen zijn dan bij het snijden.

Bron: aannemersbedrijfbarendrecht.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*