Een mooie betonvloer is ideaal in een groot aantal interieurs

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een betonvloer. En ook al suggereert de naam dat dit een vloer is die vooral in industriële interieurs goed zal passen, kan het ook prima staan in andere inrichtingen. Betonvloeren hebben naast het schitterende uiterlijk ook een aantal belangrijke voordelen die veel mensen ervan overtuigen om voor deze vloersoort te kiezen. Maar wat is een betonvloer precies en in welke situaties kan het worden toegepast?

Wat is een betonvloer?

In de exacte vorm wordt een betonvloer gemaakt door een laag beton te storten en deze vervolgens af te dekken met een toplaag en deze te polijsten. Dat wordt ook wel gevlinderd beton genoemd. De term is tegenwoordig echter ook in gebruik voor een groot aantal vloeren met een betonlook. Deze bevatten niet altijd echt beton en kunnen ook in verscheidene kleuren worden uitgevoerd, maar ze hebben het robuuste en stoere uiterlijk van beton wat tegenwoordig in woningen zo populair is. Een betonvloer maakt deel uit van de groep cement gietvloeren, maar deze term wordt eigenlijk voor alle vloeren in deze groep gebruikt.

De kenmerken van deze vloer

Wat ook het soort vloer dat je kiest, de betonvloer is een gietvloer en daardoor heeft deze een aantal hele belangrijke en positieve kenmerken waarvan je ook in huis flink profiteert.

  • Vloeren met een betonlook hebben een stoer, korrelachtig en robuust uiterlijk, wat te vergelijken is met het uiterlijk van beton.
  • Omdat het gietvloeren zijn, hebben betonvloeren geen naden en zijn ze daardoor hygiënisch, onderhoudsarm en strak.
  • Je kunt betonvloeren in een aantal verschillende uitvoeringen krijgen. Dit zijn vaak grijstinten, maar ook natuurlijke kleuren, zoals aardetinten of klei. De afwerking kan zowel glans als mat gedaan worden en ook een mengsel van kleuren is mogelijk. Hierdoor ontstaat er een marmerachtig uiterlijk.
  • Betonvloeren gaan zeker 50 jaar mee en eventueel langer als deze niet te zwaar wordt belast en je er goed voor zorgt.
  • Betonvloeren worden in verschillende lagen gelegd, eventueel op je bestaande vloer. Ze zijn 5 tot 10 centimeter dik.

Passend in de meeste interieurs

Omdat een betonvloer te krijgen is in verscheidene uitvoeringen, past het in de meeste interieurs. De warme tinten zijn prima te combineren in een klassieke inrichting terwijl de grijze betontinten perfect staan in een industrieel interieur. Ook in moderne inrichtingen is deze vloer een uitstekende optie, om het strakke en naadloze uiterlijk. Bij een minimalistisch interieur, met strakke, egale en glanzende oppervlakken, is een epoxyvloer of een polyurethaanvloer een betere optie.

De kosten

De prijs die je voor jouw betonvloer betaalt hangt af van het soort. Kies je voor een echte gepolierde betonnen vloer, dan kun je rekenen op circa 50 euro per vierkante meter. Sierbeton en cementgebonden vloeren zijn vaak duurder en dan betaal je meer dan 100 euro per vierkante meter. Wat ook je keuze, met één van de schitterende cementgebonden vloeren van G-Vloeren die momenteel gelegd kunnen worden heb je een schitterende vloer die mogelijk nooit meer vervangen hoeft te worden.