Zo leg je zelf een epoxy vloer

epoxy

Ben je van plan om een epoxy vloer in je huis te leggen? Dan kun je dit laten doen. Ben je echter handig en vind je het leuk om zelf de vloer te leggen? Dan is dit natuurlijk ook een mogelijkheid. Het leggen van een epoxy vloer hoeft niet moeilijk te zijn, als je je houdt aan de benodigde stappen. Hieronder geven we je een aantal tips voor het leggen van een epoxy vloer, zodat je zelf aan de gang kunt met het leggen van deze vloer.

Epoxy vloer leggen of epoxy kopen? Kijk dan eens op de website.

epoxy

Maak de ondervloer in orde

De eerste stap is het voorbereiden van de vloer die onder de gietvloer komt. Het is belangrijk dat de vloer glad is. Ook moet de vloer recht zijn. Hiernaast moet de vloer schoon zijn. Is dit niet het geval, dan zul je eerst moeten zorgen dat je de vloer voldoende in orde maakt om de gietvloer overheen te kunnen leggen. Zorg er ook voor dat de vloer vrij is van stof en vet. Dit maakt het ook makkelijker om er een gietvloer overheen te leggen.

Beginnen met het aanbrengen van een primer

Nu je de vloer voldoende glad hebt en vrij hebt gemaakt van stof en andere resten, kun je beginnen met het aanbrengen van een primer. De functie van een primer is dat deze de ondervloer steviger maakt, zodat de gietvloer niet in deze vloer gaat trekken wanneer je deze aanbrengt.
blok

De schraplaag toevoegen en de gietvloer leggen

Na het aanbrengen van de primer kun je de zogenaamde schraplaag aanbrengen. De schraplaag zorgt ervoor dat de vloer taaier en elastischer wordt. Ook zorgt de laag ervoor dat de vloer vrij wordt gemaakt van de oneffenheden die er dan nog in zouden kunnen voorkomen. Nu dit is gedaan, ga je beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. Dit doe je met de hand en is misschien wel het leukste werk. Na het leggen van de vloer kun je er nog voor kiezen om een mooie coating aan te brengen op de gietvloer, zodat deze is beschermd en een mooie afwerking krijgt.