Een pijpleidingproject, hoe gaat dat in zijn werk?

Een pijpleidingproject

Kilometers lang transport door pijpleidingen, misschien sta je er niet bij stil. Maar we vervoeren flink wat (vloeibare) stoffen door pijpleidingen. Denk maar eens aan de olie die wordt opgepompt uit de grond ergens in de woestijn en dat vervolgens getransporteerd moet worden naar een andere locatie. Per vrachtwagen is dat veelal niet te doen. Het aanleggen van pijpleidingen is dan de oplossing. Maar het aanleggen van pijpleidingen is een klus die niet zomaar gedaan wordt. Hier komt van alles bij kijken. In deze blog gaan wij je er meer over vertellen.

Het projectplan

Allereerst wordt er goed gekeken naar het project. Wat is er nodig in deze situatie? Gaan we landsgrenzen over? Hoe is de grond opgebouwd? Welke afstand moet er afgelegd worden? Welke stoffen dienen er vervoerd te worden. Een goede basis is nodig. Die wordt opgesteld in het projectplan. Uiteraard wordt dit plan nauwkeurig getoetst door specialisten. Ook het weertype per land speelt hierin een belangrijke rol. De beste kwaliteit is het uitgangspunt. Hierin staat ook opgenomen welke type pijpleidingen worden gebruikt, hoe deze worden gelast en welke machines en hoeveel mensen er allemaal nodig zijn voor de uitvoering van het project. Dat brengt ons bij de fase.

De uitvoering

Nadat het projectplan akkoord bevonden is, kan er gestart worden met de uitvoering van het project. De praktijk leert dat ieder project weer een andere uitvoering vergt. Zo wordt er veel gelast op locatie en wordt er vaak gebruikt gemaakt van speciale welding tractors, waarvoor weer training nodig is. Een training kan ook op locatie gedaan worden. De uitvoering van een pijpleidingproject is dus een flinke klus.

Nazorgfase

Nadat een project is opgeleverd, breekt de nazorgfase aan. Een fase waarin controle en onderhoud van belang zijn. Dit wordt ook wel de inspectiefase genoemd. Het is natuurlijk van belang dat het aangelegde project maximaal blijft functioneren. De nazorgfase is hierin de sleutel.

Meer weten of over het aanleggen van pijpleidingen. Qapqa uit Dronten is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van pijpleidingen. Bezoek hun website voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw project.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*