Spuitbeton wanneer maak je er gebruik van

beton

Spuitbeton is een specie die gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Zoals de naam al doet vermoeden wordt het goedje in dit geval gespoten op een bepaalde plek. In deze tekst gaan we kijken naar wat deze versie van beton precies doet en wanneer je gebruik kan maken van het beton. Ook kijken we naar de voordelen en waar je op moet letten wanneer je gebruik maakt van het beton.

Wat is spuitbeton precies?


Spuitbeton noemen we het wanneer beton, gemengd met water en lucht, met hoge droge uit een slang wordt gespoten. Hierdoor komt het beton op een bepaalde locatie terecht waar het vervolgens gaat drogen en dus erg sterk wordt. Het kan zowel op een natte methode als op een droge methode gebruikt worden. Bij de droge methode wordt het goedje door de slang gehaald en bij de spuitkop wordt er pas wat er aan toegevoegd. Er kunnen hierdoor wel dikkere lagen aangebracht worden, maar het nadeel is dat er veel stof vrij komt. Bij de natte methode wordt het goedje van te voren al met water gemengd. Het voordeel hieraan is dat er veel minder stofvorming is. Het hecht wel moeilijker hierdoor met de ondergrond in tegenstelling tot de droge variant, maar wat zijn de voordelen van deze methode van beton gebruiken?

Voordelen van spuit beton


Het grootste voordeel van deze manier van het aanbrengen van beton is dat het veel makkelijker is om aan te brengen. Door de snelheid kun je het goedje veel sneller verspreiden over een oppervlakte dan wanneer je het op een andere manier doet. Een ander groot voordeel is dat er een perfecte afdichting wordt aangebracht wanneer je gebruik maakt van deze vorm van beton. Het beton wordt namelijk in de meeste gevallen gebruikt voor de renovatie of het herstel van bepaalde gebouwen. Daarnaast kan het beton een bepaald effect geven op een gebouw. Dit effect wordt door ontwerpers gewaardeerd omdat het een soort korrelig effect kan geven op het gebouw. Het is belangrijk om te weten dat het beton niet zomaar door iedereen gebruikt kan worden omdat het een vrij ingewikkelde methode is. Doe dit altijd met een professional.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*