Een taatsdeur op maat laten maken

taatsdeur

Ieder jaar is er wel een periode dat er in de woning wordt rond gekeken wat er verbeterd kan worden. Daarbij vallen ook regelmatig de ogen op de deuren. De deuren moeten een verfje hebben of zijn aan vervanging toe. Als besloten wordt om de deuren in huis te vervangen, dan zou het opmaat laten maken van een taatsdeur zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren. 

De taatsdeur

In de woning tref je steeds meer een zelfontworpen taatsdeur aan. Het gaat hierbij om een deur die om zijn verticale as kan draaien. Het bijzondere van een taatsdeur is dan ook, dat de as aan de bovenzijde of de onderzijde van de deur zit. Dus is het draaimechanisme niet op de beide stijlen vastgemaakt. 

De keuzemogelijkheden

Geen enkele woning is hetzelfde. Daarom zijn de taatsdeuren er in verschillende afmetingen en ontwerpen. Er kan in de regel uit verschillende deurbeslagen en glaskleuren gekozen worden. Ook is er een keuze uit de verschillende coating. Daarnaast is er een keuzemogelijkheid uit hout of staal. Overigens bestaat er een mogelijk om een eigen ontwerp te maken die past bij het eigen interieur.

Loopdeur

Een taatsdeur blijkt de perfecte loopdeur te zijn. Dit type deur zweeft als het ware in de opening en het bijzondere van een taatsdeur is, dat deze naar beide kanten kan worden geopend. Door het ontbreken van een kozijn oogt een geplaatste taatsdeur nog mooier en slanker.

Betrouwbaar vakwerk

Taatsdeuren kennen nog geen lange historie, maar door innovatie en de opgedane ervaring kunnen taatsdeuren tegen een verdedigbare prijs worden aangeboden. Taatsdeuren maken is vakwerk en deze deuren worden vaak ook nog eens door gespecialiseerde vakmensen, op basis van de wensen en het interieur, met de handgemaakt. 

Interieur

Een taatsdeur geeft het interieur een extra boots. Met bijvoorbeeld een tijdloos design kan een bewoner nog vele jaren genieten. Vooral genieten van de elegante uitstraling die een taatsdeur heeft. Naast het strakke design geeft een taatsdeur ook meer lichtinval en zorgt de taatsdeur voor een betere warmte uitstraling van het interieur en aan de woning. Een taatsdeur geeft en heeft dus een extra toevoeging voor het interieur en de woning. 

De eigenschappen van een taatsdeur

Voor de deurmaat wordt uitgegaan van de beschikbare ruimte van de deuropening. Voor glas wordt veiligheidsglas gebruik. Het voordeel van veiligheidsglas is, dat het glas niet uit elkaar kan springen, maar wel kan barsten. De taatsdeur is in de regel voorzien van een rubberen tochtstrip. De deur sluit daardoor zachtjes en voorkomt daarmee ook de tocht in de kamer.

Bron: www.123verbouwen.nl 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*