Waarop letten bij de aanschaf van een zoldertrap?

zoldertrap

Bij de aankoop van een zoldertrap zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het allereerst belangrijk om voor jezelf na te gaan, hoe vaak je op de zolder zal komen. Verwacht je vaak op zolder te komen, dan is een klassieke steektrap het overwegen waard. Kom je hier slechts zelden, dan is een steektrap zonde van de ingenomen ruimte in je werk- of slaapkamer. Verstandiger is het in zo’n geval om voor een vlizotrap te kiezen. Bijvoorbeeld een van de vlizotrappen van Houtcompleet.  Een vlizotrap zit in het plafond verwerkt, waardoor deze niet zichtbaar is en geen ruimte inneemt in de kamer onder de zolder. Het is slechts een voorbeeld van een factor om op te letten.

 

Energieverbruik verlagen met je zoldertrap

Wist je dat de keuze voor een specifiek model zoldertrap van invloed kan zijn op het energieverbruik in huis? In het geval van een open trapgat zal relatief veel warmte van beneden naar boven stromen. Via het dak van je woning verlaat de warmte je huis vervolgens. Bij een vlizotrap is het warmteverlies kleiner. De vloer van de zolderruimte is immers volledig gesloten. Een middenweg is de keuze voor een open steektrap in combinatie met een deur aan de bovenzijde hiervan. Je creëert op deze manier een kleine overloop voor de zolder. 

 

Veiligheid van een zoldertrap 

Een derde factor om op te letten is de veiligheid van de trap. Een steektrap heeft doorgaans geen trapleuning, al zou je deze wel zelf op de trap kunnen monteren. Ook een vlizotrap beschikt vrijwel nooit over trapleuningen. In dit geval is het ook lastig om die leuningen op de trap te monteren. Een spiltrap, een derde voorbeeld van een ruimtebesparende trap, heeft vaak wel een leuning. Dit type trap draait om z’n eigen as en wordt onder meer gebruikt in woonkamer. In de webshopp van Houtcompleet.nl vind je veilige zoldertrappen van topkwaliteit. Deze trappen worden als bouwpakket geleverd en zijn gemakkelijk zelf te monteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*