Een wildrasters, waar dient dat voor?

wildrasters

Een wildraster zorgt ervoor dat dieren, voornamelijk bij provinciale- en rijksoverheidswegen, veilig kunnen verplaatsen tussen leefgebieden. Door de vele automobilisten worden er dagelijks dieren aangereden. Dit zorgt naast schade aan de voertuigen ook voor gevaarlijke situaties. Veel van deze gevaarlijke situaties kunnen eenvoudig voorkoen worden. Aan de hand van wildrasters is het mogelijk om het aantal aanrijdingen te verminderen waarbij de dieren veilig naar de overkant van de straat kunnen. Wildrasters worden ook steeds vaker ingezet bij woningen om dieren om de tuin te leiden, zonder dat de dieren en mensen daar last van hebben. Wildrasters zijn de ideale oplossing als dit het geval is voor jou.

De verschillende mogelijkheden van wildrasters

Er zijn verschillende soorten en maten wildrasters verkrijgbaar. Alle wildrasters zijn maatwerk, afhankelijk van het oppervlakte, de ondergrond en de dieren wordt er een maatplan gemaakt om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Wanneer er zwaardere en grotere dieren zijn, dan dient het wildraster hier op afgestemd te zijn. Als dat niet het geval is kan het zijn dat de dieren hier overheen springen met alle gevolgen van dien. Om de wildrasters zo lang mogelijk mee te laten gaan worden deze gemaakt met duurzame producten. Voor de palen wordt vaak zoals kastanje hout, robiniahout of cloeziana hout gebruikt. Hierdoor hoeft de eigenaar de rasters minder vaak te checken en gaan deze langer mee. Bij een wildrasters voor kleine dieren wordt er gebruik gemaakt van een geleide wand van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de dieren eenvoudig hun weg kunnen vinden en niet door het gaas heen gaan.

Faunavoorzieningen

Een Faunavoorziening is een belangrijke aspect voor de wildrasters. Er moet namelijk een mogelijkheid zijn voor de dieren om toch aan de andere kant te komen. De faunavoorziening maakt het mogelijk dat dieren op deze plek kunnen passeren. Ook de faunavoorziening komt in verschillende soorten en maten. Voor de kleinere dieren wordt er vaak gebruik gemaakt van een tunnel. Deze faunatunnel maakt het mogelijk om voor kleine dieren als kikkers, egels en dassen onder de grond en beschut naar de andere kant te komen. Hierdoor zijn deze dieren veilig en worden er minder dieren aangereden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*