Verbeter de kwaliteit van het water met een waterontharder

Waterontharders

“Hard water”: is dat nu een fabel of niet? Dat is het zeker niet. Hard water bestaat weldegelijk. Deze term wordt gebruikt om de hoeveelheid calcium en magnesium in het water aan te duiden. Het water dat je thuis gebruikt, wordt opgepompt uit de grond. De bodem is verschillend in de diverse delen van Nederland. In sommige gebieden is van nature meer calcium en magnesium in het water aanwezig dan in andere delen van het land.

Hard water is doorgaans niet schadelijk voor mensen. Je merkt er ook niet direct iets van. Na verloop van tijd kunnen echter problemen gaan ontstaan. Het probleem met hard water is namelijk dat leidingen en openingen door kalkaanslag smaller kunnen gaan worden. Dit zorgt voor een minder goede doorstroming van het water en verlies van waterdruk uit bijvoorbeeld de kraan en douche. Ook kun je kalkaanslag zien als witte waas over glazen uit de vaatwasser. Daarom is het altijd een goed idee om het water te ‘ontharden’.
Waterontharder

Een waterontharder biedt oplossing

Een waterontharder kan hard water behandelen en het gehalte calcium en magnesium verlagen. Een waterontharder is een apparaatje dat over de leiding geplaatst wordt. Doorgaans daar waar het water het huis binnenkomt, bijvoorbeeld in de meterkast. Het apparaat werkt met een elektrische frequentie waardoor de calcium en magnesium kristallen uit elkaar worden getrild. Ze worden opgebroken tot zeer kleine stukjes die niet meer kunnen hechten aan leidingen.

Waterontharders

Een waterontharder van Amysoft

Een waterontharder van Amysoft biedt kwaliteit tegen een goede prijs. De ontharder pakt kalkaanslag effectief aan. Dit zorgt voor zachter water, een lagere energierekening en een langere levensduur van apparatuur die water gebruikt. Op de korte termijn profiteer je dus direct van een hogere kwaliteit van het water en op de lange termijn kun je er dus zelfs geld mee besparen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*