Gevelreclame: verschillende vormen voor elke onderneming

Gevelreclame

Gevelreclame is een effectieve manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Het helpt bij het maken van een goede eerste indruk en het kan helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Er zijn verschillende vormen van gevelreclame die elk unieke voordelen bieden. In dit artikel bespreken we de verschillende vormen van reclame aan de gevel en de voordelen per vorm.

Lichtreclame

Lichtreclame is een veelgebruikte vorm van gevelreclame. Het is een opvallende manier om de aandacht te trekken en is vooral effectief in het donker. Er zijn verschillende soorten lichtreclame, zoals neon, led en lichtbakken. 

Led lichtreclame is populair vanwege de energiezuinigheid en duurzaamheid, ledverlichting verbruikt immers weinig stroom. Lichtreclame kan zowel aan de gevel als aan op het dak van je bedrijfspand worden gemonteerd (op een aluminium frame).

Raamfolie

Raamfolie is een subtiele en professionele manier om je bedrijf te promoten. Het is een dunne folie die op de ramen wordt aangebracht. Je kunt de folie laten bedrukken met je bedrijfslogo, slogan en bedrijfsnaam. 

Professionele raamfolie kan ook worden gebruikt voor privacy, zonwering en om de uitstraling van het pand te verbeteren. De folie heeft dus meerdere functies.

Spandoeken

Spandoeken zijn een kosteneffectieve manier om opvallende gevelreclame te creëren. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt om tijdelijke aanbiedingen of evenementen te promoten. Dat is ook de reden waarom je spandoeken vaak ziet bij bijvoorbeeld tuincentra.

Spandoeken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals vinyl en mesh. Door ze op een aluminium frame te monteren kun je de doeken eenvoudig afwisselen.

Gevelletters

Gevelletters zijn een andere populaire vorm van gevelreclame en worden ook wel doosletters genoemd. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, acrylaat en kunststof. 

Gevelletters kunnen in verschillende stijlen en maten worden gemaakt. Je kunt ze direct verlichten of indirect met ledverlichting die je de letters van onderaf laat belichten. Ze kunnen op de gevel worden gemonteerd of het op dak. In dat laatste geval worden ze op een aluminiumframe gemonteerd.

Gevelborden

Gevelborden zijn een ideale oplossing als je meer informatie wilt communiceren dan met andere vormen van gevelreclame mogelijk is en als de informatie jarenlang hetzelfde blijft. Anders kun je beter voor spandoeken kiezen. Gevelborden worden bijvoorbeeld gebruikt om een opsomming van de diensten en/of producten te communiceren. 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium. Gevelborden kunnen worden geverfd of bedrukt met elk ontwerp of tekst en kunnen worden aangepast aan de huisstijl van je bedrijf. De borden gaan vele jaren mee en kunnen in verschillende maten worden gemaakt.